V Chomutově by chtěl žít každý

Město, kde se nekrade


Minulá neděle. Klárka je pozvána do chomutovského lesoparku na oslavu narozenin spolužačky. Ukončení akce je vyhlášeno na šestou večerní, ale protože je hezky, jedeme do lesoparku už kolem třetí. Beru zrcadlovku se stativem a slibuji Adámkovi, že ho s ní naučím fotit. Parkoviště u hlavní brány je plné.

Zaparkujeme tedy o kousek dál, u vstupu do Kamencového jezera. Velké parkoviště je zaplněno z poloviny, nechávám auto stát na jeho okraji, daleko od ostatních aut. Vystupujeme, z kufru vyndavám kočárek, kontrolujeme, zda nikdo a nic nechybí a odcházíme od auta.

V lesoparku je moc hezky. Uděláme pár desítek fotografií a před šestou potkáváme Klárku v hloučku hrajících si spolužáků. Po chvíli se s dětmi a jejich rodiči loučíme a odcházíme k autu. Parkoviště je již téměř prázdné. Už z dálky si všímáme, že dveře u spolujezdce našeho auta jsou otevřené.

Otevřené dokořán! Pár desítek metrů, co nám zbývá k autu, si v naprostém klidu povídáme o tom, že Markéta při vystupování nezavřela dveře, protože spěchala k Matýskovi a já si při zamykání auta otevřených dveří nevšiml.

A na závěr několik fotografií z vydařeného nedělního odpoledne.

18 thoughts on “V Chomutově by chtěl žít každý

  1. Hezký…… a teď tu o Červený Karkulce.

    Ale je to hezká představa, město, kde se nekrade, bych bral.

    Jsem docela expert na nezamykání a vůbec zapomínání čehokoliv kdekoliv.
    Znám ten povznášející pocit, že lidi nejsou tak špatný, když mi to moje zamtkářství "projde".
    Většinou mě z mého naivního idealismu někdo záhy vyvede.

  2. 50.NAROZENINYLaco vole, všecko ještě víc nejlepčí!!!

    A ty fotky, co tady prezentuješ…asi někdo ukrad!!!Nezapomeň, že tady už jsi za hranicema Chomoutova.

  3. XC60. NAROZENINYDíky za přání. Hele, fotky nikdo neukrad. Jsou tam, jen musíš kliknout na takovou jakoby šipečku a spustí se Ti úžasná videoprezentace několika fotek vytvořená skvělým MacBookem Pro.

    No nic draku, už chápu Tvůj odstup od techniky. To není nějaký filozofický postoj, prostě si jen kopyto, co si s technikou neumí poradit.

  4. UŽ JE STAREJ, TAK MŮŽE RADIT…ale jestli byl v Rusku, se ho raději neptejte.

    Hele vole, zase tak špatně na tom nejsem. Prostě Ti to nefachá.

  5. Šipečková princeznaLaco, nerad bych byl za kverulanta, když je tady Tomik, ale já na tu šipečku taky mačkám jako blázen, a ono furt nic. Že on to ten Jablečňák fakt ukradl a pouští to jen svým ovocným bratrům a sestrám ve zbrani. My, co jdeme s davem, máme holt smůlu.

  6. SOUKROMÝ LACOPánové, sypu si jablečný popel na hlavu. MacBook je opravdu úžasný, má více rozumu než já. Je opravdu snadné v iPhoto vytvořit prezentaci z fotek a nechat uploadnout na YouTube. Ale program automaticky nastaví příznak videa Soukromé. Mně se na blogu to video zobrazovalo doma, v práci, na iPhonu i na iPadu, neboť všude tam jsem ke svému účtu na YT přihlášen, a proto jsem nečekal zradu.

    Už jsem to nastavil tak, aby video mohli vidět i ti z vás, kteří se mnou nesdílí jednu postel.

  7. Slunečná idylka samých rozkošných krasavců – mě k tomu napadá.

    Ale k titulku mi vytanulo staré pořekadlo – nejméně z 1.republiky, které znám, protože moje babička je vlastně taky z okolí Mostu / Chomutova (chodila do německé školy, protože česká tam nikde nebyla):
    "Všude žijou lidi.
    Jenom v Chomutově Němci."

  8. BÁJE A POVĚSTIObrazovej doprovod těch bájí a pověstí z Kamencového jezera je skvostnej, báje samotná uvěřitelná jen těmi, kdo v Chomutově nikdy nebyli… Prisáám baťku, to dvou tří vteřin bys tam přišel nejen o dveře, ale i o celýho superba.

    Z pohledu městské krásy je asi nejotřesnější město světa Jirkov. Holt Jirkov není Georgetown. Za dvojku musíme dát… Chomutov, a to s akcentem na milé náměstí. V komplexu betonu sice působí jako chomutovská potěmkinovská vesnice, ale aspoň to. Jinak je Chomutov Chomutovem v podstatě jen asi patnác metrů kolem divadla, všechno ostatní by mohli zbourat místo Horního Jiřetína. Nikdo by si ničeho ani nevšiml… Nechal bych stát jen Globus, ať máme stále pěkné vzpomínky na soudružské návštěvy z NDR.

    BRAVO (FOTO)LACO.

  9. Bystrý BirthdayLaco, já jsem bystrý jak bystřina. Myslel jsem, že Ti je gratulováno k tomu, že bydlíš v tak poctivém městě, kde se i straky ošívají krást. Takže také gratuluji.

  10. URBAN LEGENDS[10] Liško, kéž by tu místo lidí žili ti Němci, Chomutov by vypadal jinak.

    [11] Díky za pochvalu, bejku.

    [12] GTI, článek jsem neuveřejnil 1. dubna, není tedy důvod vtipkovat o mém autě. S odstupem je ta příhoda opravdu neuvěřitelná, ale skutečně tam Superb stál téměř tři hodiny s dokořán otevřenými dveřmi spolujezdce. Neztratilo se nic. Ani ochranná vesta svítící ve dveřích, ani autosedačka na zadním sedadle, ani navigace Columbus, ani auto samotné.

    Myslím, že auto vypadalo tak podezřele, že nikoho nenapadlo, že by se jeho majitel mohl vzdálit dál než pár metrů.

    S hodnocením Jirkova souhlasím, to snad i ten Most vypadá uvěřitelněji.

    [13] TNT, děkuji za gratulaci k narozeninám. Myslím, že jsi přesně čtyřicátý.

  11. Hezka pohadka 🙂Myslim si, ze je to moc hezka pohadka, ale nesmyslna. Nemam tedy Superba, jen O2, ale i ta pipa chybu, kdyz se pokusim dalkacem zamknout auto a nektery dvere nebo kufr nejsou dovrene. Proste se to zamknout nepodari.
    Takze bud mas Laco problem v elektrice, ze ti to nehlasi otevreny dvere, nebo nas tu pekne krmis a kazdy ti na to zatim skocil 🙂

  12. DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ[15] Bobe, vyprávěl jsem nedělní příhodu Tomíkovi ještě před tím, než jsem ji napsal na blog (občas ho takto potěším exkluzivitou, má pak radost). Zpochybnil to podobně jako ty (navíc povídal něco o tom, že Hele to jako BMW a Subaru… dál už jsem neposlouchal, tak nevím přesně), proto jsem šel a vyzkoušel si to znovu. Nechal jsem otevřené dveře u spolujezdce, stál venku a auto dálkovým ovládaním zamkl. Akustický a světelný projev jako obvykle a všechny zavřené dveře byly i zamčené. Když jsem otevřené dveře u spolujezdce zabouchl, zamkly se také.

    Schválně to ještě večer zkusím u O2.

  13. Otevřená diskuze nad otevřeným, ale zamčeným autem[15][16] Standard je myslím to, co má Laco. Já mám stejnou zkušenost. Můžeš si dálkou zamknout otevřené dveře a pak, když třeba vyndáš nákup, do toho kopneš a už to neotevřeš. Ale aby to bylo komplikovanější, z bezpečnostních důvodů to nejde u dveří řidiče. Ty zamkneš jedině když jsou zabouchlé. I já tedy hovořím o O2.

  14. LACOVA ITÁLIEVíš vole, to u Subaru nebo Bmw by se Ti nikdy nestalo, že když si zamkneš auto,že máš klíče uvnitř 😉

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *