Nový Volkswagen Beetle

Od skutečného Mistra


Svět aut. Auta světa. Není snadné se orientovat. Máš dvě možnosti. Informace o autech můžeš čerpat ze hry Mario Kart na Nintendu. Tam však pozor, ne každý si může dovolit to, co Donkey Kong. Ale pokud se o auta skutečně zajímáš, zvol druhou možnost. Blog znalce aut a mistra slova, pana GTI.

Já už princeznu Peach na Duhové dráze porazil, stejně tak jsem přečetl vše, co GTI o autech na svém blogu napsal. Na Ministerstvo školství jsem adresoval už několik dopisů, aby byl jeho blog zařazen mezi povinnou školní četbu. A dnes večer napíši další.

Stojím dnes takhle před školou, kde vyzvedávám děti. V ruce mobil, ty víš jaký. Je úžasné na něm číst cokoli, ale články z GTI blogu jsou na něm ještě úžasnější. Vidíš totiž na displeji jen část textu, a tak můžeš popustit uzdu své představivosti. GTI právě píše o nové generaci Brouka:

Je neuvěřitelné, co designéři Volkswagenu dokázali více jak šedesát let po stvoření původního brouka vykřesat z notoricky známých tvarů. Dnes je nový brouk doslovnou designovou ikonou, a jistě nebudeme tápat v temnotách, když si napíšeme, že brouk se konečně stal tím čím být v novodobé historii má, totiž neokázalým, fortelním, festovním, cenově velmi přístupným modelem pro člověka, který ví, který zná.

Do všech stran z brouka prýští dokonalá jistota, suverénnost, pohledová jiskra, stylovost, současně neokázalost, jakási zcela přirozená zemitost, uchopitelnost,… krása v čisté krystalické garážové konstelaci. Tatam je jistá dětskost generace minulé, nový brouk přijíždí výrazně designově posilněn, zvážněl, zmužněl, nabyl charakteru respektovaného dospělého, stylového vozu.

Designově není Brouk otrockou umanutou snahou Volkswagenu vstoupit dvakrát či třikrát do stejné řeky, naopak, brouk na známých a geniálních liniích rozehrává pohledovou špičkovou partii toho nejvyššího, nejpřitažlivějšího designového patra světa. Vždyť nacházet ve vlastní garáži tolik známé linky z modelu PORSCHE 356… to snad dokumentuje opravdu skutečnost, že ráj lze prožít jedině a výhradně na Zemi…

Četl jsem a nový model si živě představoval. Dosud jsem neviděl jedinou fotografii nového brouka. GTIho blog byl prvním, kdo mě o té události zpravil. Na konci článku jsem měl z textu o podobě nového modelu jasnou představu. A fotografie, která článek uzavírala, moji představu dokonale potvrdila.

Bravo VW! Bravo GTI!

2 thoughts on “Nový Volkswagen Beetle

  1. nový broukBrouk se mi líbil odjakživa… starý nebo nový. Že bych si na broučka začala šetřit a svou červenou berušku věnovala dceři, která se stala minulý týden řidičkou???

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *