Rio: Angry Birds v muzikálu

Modrá nadvláda již brzy skončí


Film Rio, aktuálně plnící kina nejen dětskými diváky, je příběhem modrého papouška jménem Blu, který žije spokojený život v americkém zapadákově. Aby však zachránil svůj druh, musí se vydat na cestu do Brazílie, kde na něho čeká poslední žijící samička. Oba se ale v Riu stanou obětí pašeráků z jejichž spárů unikají. Zápletka spočívá v tom, že Blu se v pohodlném zajetí nenaučil létat.

Předchozí odstavec není důležitý. Děj totiž nepotřebuje znát. Stačí vědět, že postavy jsou roztomilé, dělají bláznivé věci, vše je hezky barevné a ve 3D. Zvláště scenérie Ria a momenty z karnevalového průvodu jsou fascinující. Stejně jako hudba. Sám sebe jsem až překvapil, jak moc mi sedl styl latino. Některé muzikálové scény z filmu daly dokonce vzpomenout na geniálního Lvího krále.

Ale to je tak všechno. Jinak se jedná pouze o tisící kopii osvědčeného modelu. Humorem a originalitou se zde bohužel dost šetřilo. Narozdíl od filmu, který je u nás doma v kurzu poslední týdny. Na přímý dotaz děti cestou z kina odpověděly, že Megamysl je Megamysl. Ale i této modré postavičce dávám měsíc, maximálně dva. Pak totiž bude modrý hrdina nemilosrdně vystřídán červeným.

Modří už vědí.

One thought on “Rio: Angry Birds v muzikálu

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *