Proč nechodit na Piráty z Karibiku ve 3D

Odložme růžové 3D brýle


Nepamatuji si hraný film, který by mě ve 3D nadchl. Myslím z pohledu vnímání prostorového efektu. Samozřejmě s jedinou výjimkou. Avatar. U animovaných filmů je to jiná. Tam si naopak nevybavuji žádný 3D propadák.

Důvod je jasný. Doslova. Aby byl 3D efekt co nejvýraznější, musí být obraz jasný. Kde není jas, chybí navíc kontrast. Kreslené filmy bývají zalité sluncem, kterého je sice v Karibiku také hodně, ale samozřejmě jen přes den. To ale piráti bohužel spí.

Nejhorší je jít na jakýkoliv 3D film do multiplexového kina. Nadšený jsem z nového 3D kina v provinční Kadani (mají nové lampy v projektoru), pro nejlepší trojrozměrný zážitek se vyplatí vypravit do IMAXu. Tolik mé osobní zkušenosti.

Podobné zkušenosti má i autor včerejšího článku magazínu HDmag.cz, který rozhodně doporučuji k přečtení nejen fanouškům Jacka Sparrowa.

4 thoughts on “Proč nechodit na Piráty z Karibiku ve 3D

  1. ještě jsi opomenul (imho neprávem) jednu kategorii, a to dokumentární filmy ve 3D.

    Například Hubble 3D v IMAXu byl tak výjimečný vizuální zážitek, že se mi chtělo v kině ŘVÁT blahem 😉

  2. PROČ VŮBEC CHODIT NA PIRÁTY Z KARIBIKUkdyž je jasný, že už tento díl nebyl vůbec třeba?

    PS: Jsem součástí ortodoxního tvrdého jádra preferujícího jen doublefull HD 5D!…a to od dob "To neznáte Hadimršku"

  3. 3D PAKÁRNAKdo chce něco ve třidé, doporučuju mu divadlo nebo šantán. Do kina nechodím na třidé, nýbrž na film. Nepotřebuju falešnou plasticitu, očekávám uměleckou realitu. Skutečnost, že jsem byl (2D) na pirátech je ovšem daná nikoliv tím, že bych na ten film jít chtěl, důvodem je zájem mých dětí. Já po uvodní londýnské sekvenci zavřel voči a dvě hodiny poměrně slušně proklimbal. A to přes to, že vím, že Depp vytvořil v této postavě svojí životní roli. Což je ovšem vlastně směšné…

    Nepotřebuji třidé, potřebuji filmy jakým byla, je a nadále bude například Polanského Čínská čtvrť, kterou původně zamýšlel dokonce natočit jako černobílý film. Jasně, doma si ztlumím barvy a stále dokola pluji v těch dokonalých scénách – Koukám, že máte zraněný nos, bolí to? Ne, jenom když dýchám…"

    Neboť v tomto skoro černobílem filmu ve dvědé je svět vyveden tak plasticky, že mi z toho dodnes lezou voči z důlků…

  4. Avatarbol super zážitok, ale taký Súboj titánov 3D nič moc, niekedy mi to neohrabané 3D až liezlo na nervy. Možno keby som najprv nevidel Avatara, tak by mi to až tak netento.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *