Festival Kefír

Nejvýraznější kulturní událost letošního léta


Víš, kámo, pamatuji si to jako dnes. Pražské koupaliště Džbán, léto 1997. Slunce, pivo a Tata Bojs. Můj první zážitek z open air festivalů, kterých jsem v následujících letech navštívil bezpočet. Jenže s dětmi se na takové akce jezdit nedá. Poblitý pankáč válející se mezi kelímky od piva totiž patří ještě mezi ty roztomilejší festivalové výjevy.

Okoř, léto 2004. Začal jsem věřit tomu, že existují i hudební festivaly, kde si nepřipadáš jako úchyl, když se držíš se za ruku s pětiletou holčičkou. Dětské atrakce na louce vedle pódia vyplnily prostor mezi jednotlivými hudebními čísly. O rok později dětskou louku už bohužel zabraly další stánky s pivem. Pankáči se opět měli v čem válet.

Bohnice, léta 2006-2009. Nádhera. Nejlepší rodinný fesťák. Točit Mezi ploty alkoholické pivo by mohl jen blázen. U vstupu jsou sice dlouhé fronty, ale ty před plotem nečekáš, máš-li s sebou dítě v kočárku. Alternativní lidé, alternativní kultura. Alternativní zábava pro děti však postupně ubývá i zde. Zůstávají jen obligátní nafukovací hrady.

Hele, brácho, naštěstí se pár chytrých hlav dalo dohromady a vymyslelo hudební festival, kde označení „rodinný“ neznamená jen dětský koutek zdarma. V Zámeckém parku v Lysé nad Labem se od 19. do 21. srpna uskuteční Festival Kefír, kde tvoje děti zjistí, že hudba zní jinak než Maxim Turbulenc nebo Lady Gaga.

Jen namátkou: Jan Budař, Vltava, Aneta Langerová, Lenka Dusilová, Xavier Baumaxa, Vypsaná fixa, Buty nebo Vlasta Redl. Jména, za která by se nemusel stydět ani festival pro lidi s dospělým vkusem. Tři dny, po které festival trvá, můžeš kromě sledování koncertů vyplnit také aktivně: IQ park, LEGO továrna, fotbalové hřiště, naučná hudební stezka apod.

Jo a ještě něčím se Festival Kefír se liší od ostatních akcí. Už jsi pochopil, proč se tato událost může směle vyhlásit za nejvýraznější kulturní akci letošního léta? Ano, protože tam bude Laco s rodinou!

6 thoughts on “Festival Kefír

  1. LACO TKMMoc pěkně shrnuto Laco, palec nahoru!

    A jen doplňující otázka: Co tam tedy budeš předvádět kulturního ty?

    Hádám, že tam budˇ:
    a) budeš mít stánek s vytištěnejma článkama z blogu
    b) předvedeš fotbalovou exibici, kdy se budeš trefovat Zidanovi repelentem do nákupního košíku
    c) bude oficiální sraz blogerů, kde každý místní světoznámý bloger bude mít na čele vytetovanej svů nick

    …no a ve všech případech je pak jasný, že všechny ostatní atrakce budou zet prázdnotou;-)

    Každopádně díky za tip. Budu s tím počítat

  2. FESTIVALOVÝ BLOGNejvětším tahákem doprovodných programů bude zcela jistě předčítání vybraných článků z blogu. Můj přednes budeš Tomíku doprovázet na bicí.

    Následně vystoupí skupina prominentních komentátorů mého blogu, kteří se utkají v panelové diskusi (samozřejmě stále za Tvého doprovodu na bicí).

    Účast zatím potvrdily následující osobnosti: GTI, Petr K., eLKa, Matesola, Arthur Dent, TNT, Mod. a jako special guest vystoupí David Grudl.

  3. KyškaPo exkurzi na stránkách festu musím říct, že jsem příjemně překvapen. Uvidíme se tam. Budu k nepoznání, proto přikládám aktuální foto své i rodiny.

    http://www.youtube.com…0Ly9Dbnjq4

    Indentifikujeme se heslem : Brambory jsou ve sklepě ? Odpověď : Letošní léto okurkám přeje.

  4. Dobrá idea, dík za tip … letos mi to ale poněkud koliduje s dovolenou, takže si počkám na recenze a budu se těšit napřesrok 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *