ŠoU 2 3 Dé

Roztančené kino


Konec sedmdesátých let. Stojíš v dlouhé frontě před chomutovským kinem Praha. Dávají Princeznu na hrášku. Jsi už téměř u okénka, když paní pokladní vyvěsí nápis Vyprodáno. O týden později už lístky jsou. Opět sovětský film. Sedíš na otlučené dřevěné sklápěcí židli a sleduješ osud bolševického velitele Čapajeva. Ke štěstí stačí málo. Být v kině.

Kino Praha už dávno neexistuje. Stejně jako neexistují žádná jiná chomutovská kina. Až teď v sobotu. Slavnostně se zahajuje provoz nového kina Svět. Moderní špičkové kino vybavené satelitním příjmem 3D obrazu umožňujícím sportovní a hudební přenosy z celého světa. Sedíš v polstrovaném křesle a sleduješ první 3D záznam koncertu na světě. U2 3D.

Čapajev by nevěřil.

3 thoughts on “ŠoU 2 3 Dé

  1. Kino SvětByl jsem se jen podívat na otvíračce a první promítání zvládnu ve čtvrtek na Aloise Nebela. Byl jsem poměrně překvapen a potěšen novým kinem, pěkné provedení.

  2. PROSTOROVÉ SVĚTYRáno jsem si s úsměvem na rtech ujížděl na: " šou dva třidé, autotip dva třidé…" Těší mě Laco, že už ty máš své 3dé kino přímo doma. Kdo si to zaslouží víc,než ty 😉

  3. Á DVA TŘI, ŠOU DVA TŘI[1] Fremy, že v sobotu nefungovala opona a v hi-tech kině musel nastoupit báječný muž s klikou, aby oponu roztáhl ručně, to je pouze k pousmání. To se vyladí. Co se však vyladí těžko, budou náklady na celý ten pochybný cirkus zafinancovaný z nějaké evropské dotace.

    [2] Tomíku, koupil jsem si roční předplatný na celou řadu sedaček (6. řada). Bylo to výhodný. Dostal jsem k tomu kuchařku Popcorn stokrát jinak.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *