17 thoughts on “Ostře sledovaný Neckář

  1. STÍN KATE…TRUNa tohle se snad slušně dá napsat akorát to, že ti v nadpisu chybí jedno písmeno "S"

  2. BONTONLaco,vydržel jsem slabý dvě minuty. Bylo to dost nebo se mám trápit jako správnej tvrďák až do konce? Vlastně musím říct, že tohle dilema řeším u každého podobně traumatizujícího zážitku. Pravdou ale zůstává,že jsem nikdy neodešel z kina, divadla ani koncertu (poslední bych porušil nebejt teda tebe)

  3. Vím, že kritika to vynesla do nebes – a spousta lidí to (snad právě proto) obdivuje, ale dneska musím souhlasit s GTI …

  4. OSTŘE SLEDOVANÉ KRITIKY[3] Tomíku, vydržel jsem slabý dva řádky. Bylo to dost nebo se mám trápit jako správnej tvrďák až do konce Tvýho komentáře?

    [4] Mod., souhlas.

    [5] Vankelte, vím, že kritika to vynesla do nebes – a spousta lidí to (snad právě proto) zatracuje.

  5. Sere pesSong se mi líbil od prvního poslechu a dnes, když jsem shlédl film (v novém chomutovském kině) krásně jsem si zavzpomínal na chvíle poslechu. Neckář se vrací i k mladým divákům.

  6. ŽE BY DALŠÍ ČESKÝ SEN?To je muzika jak slabikář not pro hudební přípravky. Texty v úrovni mateřský školky pro postižený. Ale tobě je to těžký vysvětlit, když sotva poznáš trumpetu od bubnu….

    Laco vole hele, chápu, že se tady někdo snažil udělat Simcity po česku a věřím, že film může být kvalitní. To je přeci jasný. Všichni to ví a to ho nikdo ještě ani neviděl! Jen doufám, že není tak mimořádnej, jako ten zrecitovanej snímek hore.

  7. Co člověk to názorSouhlasím s fremym, píseň se mi líbila ještě před návštěvou kina. Po shlédnutí filmu musím říct, že do atmosféry děje zcela zapadá a i tam se mi líbila. Myslím, že si film nezkouší hrát na Simcity, vypráví silný příběh jednoho muže z pohraničí, u kterého mi však nějak něco chybělo. Asi konec.
    Během prvních dnů provozu nového kina Svět jsem již zasedl v obou sálech. Poprvé s Lacem na ŠoU2 3D v sále 1, kde nefungovala automatika opony a včera v sále 2 na Nebelovi, kde opona fungovala, ale na schodech hučela celou dobu nějaká zářivka, což bylo v tichých pasážích filmu dost nepříjemné. Nové kino Chomutovu již dlouho chybělo, a tak doufám, že se mouchy odstraní a začne chodit do Světa více filmových fandů.

  8. když dva dělají totéž…pivote, tobě rozumím. Tahle muzika může vyznít leda v kontextu s filmem. Na to ale stačí i jeden tón s různou dynamikou.

    Laco ale film neviděl a doslova ho dostala muzika. To není tvůj případ.

  9. PŘÍPAD TOMÍK[10] Tomíku, film jsem sice ještě neviděl (snad příští středa), ale příběh Aloise Nebela mě zajímá již několik let.

    Líbí se mi myšlenka temného černobílého komiksu o smutném nádražákovi ze Sudet, který v mlze nad tratí vidí co jiní nevidí. Líbí se mi s tím spojená ponurá linka, kterou hudebně dlouhá léta ztvárňují mé oblíbené kapely Priessnitz nebo Umakart.

    A přesně taková je i předmětná píseň, která vytržená z kontextu může na někoho působit slaboduše, ale náladu mrazivých nocí na opuštěných nádražích vystihuje dokonale.

  10. ALOIS NEBEL, díl.41Laco, o pocitech, který se dají nosit v Sudetech Ti klidně budu vyprávět, dokud neukápneš poslední slzu. Ze zdejších snad jen Michal Hajdanka může tušit, o čem je tamní život. Jdi se projít ve Vejprtech po hřbitově. Věkovej průměr nájemníků místního urnovýho háje může bejt pěknejch 45 let. Na film už jen proto určitě kouknu. O tom žádná. Ale nenuť mě prosím si samostaně pouštět tenhle song od Neckáře (ve vší úctě k němu samotnýmu).

    Možná spolu pak napíšeme další díly….

  11. KOMIKSOVÝ ESOSnad abych doplnil zdejší adorace toho paskvilu, je-lu tu řeč o komiksech, nalijme si čisté… tuše, komiks jako svéhu druhů udajně jistý literární druh s akcentem na obrazovou složku je produktem výhradně pro prosťáčky toho nejploššího životního kalibru. Lidé, kteří nejsou schopni natrávit napsanou větu nad tři slova, se samozřejmě v dospělosti nemohou vracet k omalovánkám ze školky a proto v dvojjediné dimenzi prosťáčka bez myšlénky a bez naděje odezírají obrázky, obrázky ploché, jako je jejich duše.

    Neboť než život v leporelu, na triku che gevaru a pod ním slyšíš jen tlukot svýho vlastního zmršenýho osudu.

    Krhavý voči a promrzlej dech. Jo, kolem se toho tolik, tolik točí. Slova, slova, věty, život je pech.

  12. Neckář na ostroStrhat si určitě nezaslouží. Zdaleka není podprůměrný, v otěžích filmu spíše mírně nad průměrem.

  13. Poslední šanceLaco, věřím, že zakoupená Madlenka u GTIho vylepší tvou, tuším lehce pošramocenou, hudební pověst. Já už o ni napsal Ježíškovi taky…a k němu novou hifi, a k hifi nejkrásnější pokojíček na světě.A ten bude mít čtyři kola a volant. Už dlouho jsem se netěšil na vánoce jako letos!

  14. Tomíkovy nové neckyTomíku, gratuluji ! Bude skvělé potkávat zase jednoho úplně spokojeného a vysmátého za volantem svých snů 🙂

  15. Tomíkovy nové peckyTNT díky! Připadám si jako vůl. Kdybych dýloval, tak okolo mě mají všichni ikstrojku…a já si nakonec zase koupil zádokolku. Nemůžu tý zábavě nějak odolat. Ale co, zase příště….

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *