Madeleine Peyroux: Standing on the Rooftop

Laco má novou ženskou, zatím s ní jen spí


Už se ti to hodně dlouho nestalo. Vlastně by se to nestalo ani teď, ale dohodili ti ji. Nejdříve se o ní zmínil GTI, posléze ji připomněl Tomík. Dělal si, že tě moc nevzrušuje. Pak jste se potkali. Narazil si na ní náhodou, když si jednou večer ležel v posteli a se sluchátky na uších procházel iTunes.

Dal si jí šanci. Nabídla se ti v devadesátivteřinových ukázkách. Byla to pecka. Hned si věděl, že ji musíš mít. Samozřejmě celou. Díky Applu si ji teď už můžeš koupit hned. Klidně rovnou z postele, žádné chození do obchodu. Je to jednoduché. Zaplatíš a za chvíli ji máš u sebe.

Nikam ji s sebou nebereš. Nebyla s tebou v práci, dokonce ani v autě s tebou ještě nejela. Když jste totiž spolu, nemůžeš se soustředit na nic jiného. Musíš se věnovat jenom jí. Jen v takovém případě si užiješ jak s žádnou jinou. Zatím si s ní byl jen v posteli.

Vůbec nevadí, že je stále jen v jedné poloze. Žádné divočiny. Protože to je přesně to, co těsně před usnutím potřebuješ. I přes poklidnou polohu tě dovede k úžasu. A to několikrát během jedné skladby. Když už si myslíš, že lépe to znít nemůže, dočkáš se další vlny andělských tónů.

Prakticky pak nejsi schopen rozeznat, zda bdíš či sníš.

7 thoughts on “Madeleine Peyroux: Standing on the Rooftop

  1. ZÁLETNÍKNo, tohle už se hezky poslouchá. A hezky i čte. Klasicky dobře jsi to uchopil. A je také dobře, žes zvolil tu vodorovnou polohu při poslechu, ta deska je tak dobře nahraná, zahraná i nazpívaná, že poslech na nějakém degradačním kapesním kombajnu by tomu fatálně uškodil. Matka tvých dětí ti tenhle zálet jistě promine.

    Laco v té souvislosti… čtu, žes to někde stáhnul a tak. A tedy, je tu žádost, abys v nějakém z příštích blogů pojednal o tom, jak se to má dělat, když si chce člověk také tak pěkně s Madlenou zapí… skat. Jde mi o to stahování či přetahování (myslím muziky). Já četl v novinách, že se objevily nějaké dvě možnosti, vskočil jsem na adresu, tam mi hned oznámili, že musím stáhnout nějaký program obsluhy přehrávače (?) a nato mě vyzvali abych uvedl telefonní číslo pro nějakou potvrzovací sms. Jsem svýma dětma poučen, že abych nikomu nesděloval kdo jsem a tak jsem z toho zase vyskočil. Smutný, neboť já pomalu nemám kde kupovat muziku. Nebýt Globusu v Chomutově, nemám kde kupovat CD. Tak tě žádám o nějaký jemný návod jak bazpečně na to. S ochranou, samozřejmě. Díky.

    P.S. A kdybys náhodou ty své horní zálety chtěl okořenit dokonalou… "norskou" trojkou, tedy Madelena, ty a… a právě jedna norka – Silje Nergaard, tak si ji stáhni. Dá se třeba začít cedečkem z roku 2001 – At First Light. A pak tu napiš jaký to bylo. Tipiju, že božský…

  2. zrání..je to jako s pěkným vínem a olivami….k tomu prostě člověk musí dozrát…

  3. LOUČENÍAno Laco, dokonalé. Myslím, že k dnešnímu dni se taková muzika hodí o to víc….

    GTI, děkuji za další tipy. Hlavně nepřestávej!

  4. Laco JobsTu dámu neznám, tak snad nebude všem, které obšťastňuje, vadit, když ji zavolám a nechám se pohladit. Na youtube jsem na ni našel číslo.

    Za ten návod pro GTI bych se rovněž přimlouval. Mi osobně se bude velmi hodit, protože až nepředstavení nové dcery světu a následně odchod pana Otce mne přimělo začít jednat, pustit k ledu jednu finku a poohlédnout se po pravé americaně.

  5. iNÁVOD[1] Děkuji GTI za tip. iTunes mi nabídly asi desítku samostatných desek Silje Nergaard (a několik dalších výběrových alb, kde jsou její skladby zastoupeny). Poslechl jsem si pár ukázek a dokáži si představit, že s ní budu usínat. Zatím ale zůstanu nějakou dobu i nadále věrný své Madlence (je noc od noci úžasnější).

    Z Tvého popisu soudím, žes chtěl vyzkoušet službu MusicJet. To nebrat, je to paskvil!

    O návod jak snadno nakupovat muziku přes iTunes se však rád podělím. I když se obávám, GTI, že i zde budeš zklamán. Apple Tě bude chtít poznat a to ty nerad. Ale obavy zde nejsou na místě, věř mi.

    [3] Ano, Tomíku, čtvrteční ráno bylo velmi, velmi smutné.

    [4] TNT, iPhone je velmi dobrá volba. Vlastně prakticky s čímkoli s jablkem ve znaku nešlápneš vedle. A navíc se s nákupem přístroje od Applu dostaneš do hudebního ráje hlavním vchodem.

  6. VSTŘIKOVÁNÍLaco, těším se na návod, jak na to. Tak s tím prosím neotálej.

    Hele, čtu nahoře o těch poruchách… Příště už opravdu to VOLVO.

  7. 4% BluesMaminko, nesmíš se na mně zlobit. Já se tolik snažil. Laco mi dohodil slečnu. Dokonce jsem se jí dotkl. Nebylo to nepříjemné. Ale chybělo tam jiskření a takhle bych život prožít nechtěl. Musím se Ti maminko přiznat. Mám v posteli kluky. A střídám to. Včera Zízí, dnes Ledi.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *