Licence fotbalového trenéra

Za to, kým jsi, vděčíš svým dětem


Chtěl hrát fotbal. Tvůj syn, nebylo mu ani pět. Zašel si za správcem místního fotbalového hřiště a zjistil, kdy jsou tréninky. Koupil si kopačky, chrániče, štrupny a míč a odvedl kluka na trénink.

Další týden si tě místní bafuňáři vzali stranou. Jestli bys jim prý s trénováním nechtěl pomoci. Nevěděl si, zda se máš radovat nebo urazit. Copak vypadáš jako nějaká kopačka? Nechal ses přemlouvat.

Pak si kývl. Myslel si, že budeš jen pomáhat tahat branky nebo sbírat kužely. Jenže po pár týdnech před tebou stálo patnáct malých capartů čekajících na pokyny svého trenéra.

Už to děláš třetím rokem, máš úspěchy, ale oficiálním trenérem nejsi. Nemáš licenci. Každý rok se bráníš, nechceš do kurzu. Vždyť netoužíš být trenér, ale nikoho jiného stále ještě nenašli.

Našetřil si 800 Kč, které v pátek odpoledne odevzdáváš při vstupu do školní jídelny, kde strávíš celý víkend. Na malé plastové židličce budeš sedět od rána do večera.

Zvedneš se jen dvakrát. Jednou se jdeš vyčurat, podruhé vstaneš, aby sis došel pro párek. Jiné než tyto dvě přestávky nejsou. Před tebou se střídá jeden lektor za druhým.

Už rozumíš rozdílům mezi pohybovou hrou, průpravným cvičením, herním cvičením a průpravnou hrou. Před ostatními prezentuješ svoji tréninkovou jednotku, podělíš se o rozbor sobotního fotbalového utkání a zvládneš i písemný test.

Tvůj syn na Tebe může být pyšný. Má tatínka s licencí.

5 thoughts on “Licence fotbalového trenéra

  1. Teď, teď tu byl, nějaký Pelta. Laco, stačilo o týden dřív – s tou licencí by jsi ukecal i tu Moravu.
    "Ti volal Bittner, jo? A co chtěl? Nic. Nic, jo? A cos mu na to řek, ty vole? No, nic. A tos mu řek dobře, ty vole."
    🙂

  2. Dobrá práce !Každý licencovaný fotřík pomůže fotbalu a dětem víc, než banda pyjů na Podgorickém letišti.

  3. ZDAJ TJENEJE!Jsem na tebe pyšnej, jako bych tvůj vlastní, bejku! Gratuju, ale do hospody s tebou od teď nechodim!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *