I s Legem může být zábava

Alespoň chvíli


Lego už netáhne. Je málo interaktivní. Sestavíte dle návodu letadlo a nic. Nelétá. Můžete ho maximálně rozebrat a složit znovu. Více zábavy už nenabídne.

Hry na iPhonu či iPadu jsou zábavnější. Ale matláním prstem po displeji si potomek motorické schopnosti nezlepší. V tom je Lego nepřekonatelné. Jak tedy z toho ven?

Naštěstí Ježíšek je chytrý a zná řešení. O Vánocích nám ukázal možnost, jak zábavně skloubit manipulaci s dílky plastové stavebnice s dotykem prstů na skleněném displeji.

Pod stromeček nadělil krabici s Legem obsahujícím bezmála dvě stovky různých dílků a poradil stáhnout bezplatnou aplikaci pro iPhone s názvem Life of George. A zábava mohla začít.

Na iPhonu se zobrazí model, který je nutno sestavit z kostek. Na displeji se odpočítává čas. Jakmile hráč požadovaný model dle obrázku sestaví, pomocí přístroje jej vyfotí.

Aplikace na základě přesnosti sestaveného modelu a času, po který hráč obrázek z kostek sestavoval, udělí body. Modelů je více než sto a hráči si mohou vytvářet i vlastní.

Dobrý nápad. Jenže časem stejně zůstane jen u toho matlání po displeji. Zatímco iPad nebo iPhone jsou stále po ruce, krabice s Legem je někde ve skříní. A kdo by si na ni vzpomněl.

9 thoughts on “I s Legem může být zábava

  1. BLOG O BLEGUJak, že letadlo nelétá? Nakoupili jsme s dětma komplet stavebnice s Indianou Jonesem a nafilmovali s tím půlhodinovej (velko)filmíček. Letadla byla zavěšená na niti a létala jako divá. Máme tam všechny památné akce – kamenná koule, "startuj ty magore", "jdi do hajzlu…" A když Indimu spadnou na hlavu hadi, zvolá – to asi nebudou čokoládový bonbony. Dokonce jsme (na jídelním stole) zvládli i památnou honičku na útesech s kamerou na korbě jednoho z náklaďáků. Spielberg hadr…

    Nahoře dobrý, ale jaksi příliš hybridní, není nad to se ráchat v reálnejch kostičkách. Laco, kluci mají sbírku signovanejch kostiček z Legolandu v Gunzburgu, každej rok si tam v továrničce jednu vyrobí s vročením aktuálního letopočtu. Stojí to za návštěvu. Poslední roky tam musíme jezdit dokonce dvakrát ročně.

  2. MÁM JEDNU RUKU DLOUHOUNechal jsem si od ježíška k brku přimontovat další ruku. Je samozřejmě ovládaná přes ajfoun. Jakákoliv žena se totiž ukázala jako málo interkativní!

  3. BRKO Z MERKURA[1] No. Když mě Merkur… Jak to jen napsat… Smrděl?

    [2] Měl jsem jako kluk rád články v Amatérském rádiu. Ale byli jsme chudá rodina, neměli jsme doma ani pájku. A tahle stavebnice se bez pájky obejde. Výborný tip! Děkuji.

    [3] GTI, klobouk dolů. Nevím, zda bych na to měl trpělivost. A mimochodem, na ty krabice od Lega máte samostatnou místnost nebo celé patro? Každopádně díky za tip na Günzburg.

    [4] Tomíku, možná bys měl příští rok napsat Ježíškovi ne o ruku, ale raději rovnou o to brko.

  4. 15 let našeho letopočtu…15 let po StývoviTěšim se dne, kdy mi zabouchá na vrata nějakej mladej týpek. Rozuměj slušně vychovanej, rodiče slušný. Na rameni kérku s vykouslým jabkem. A toho dne se objeví se slovy: "Pochválen buď Stýv! Přišel jsem za Vaši mladou" A já na to: "Až na věky!…a co zašroubovat skobičku pro obraz umíš?..a on: "woe sem to ještě nedělal,ale mám na to bezva aplikaci v ajfounu, a taky mi to měří čas, za kolik bych to jako mohl umět…"

  5. THE WALL[6] Hele, za 15 let bude mimo stejně jako dnes, ptát se při prvním setkání se svým potenciálním zeťákem na jeho umění instalace skobičky na zeď. Tím spíše, že příští generace bude mít na svých zdech holografické 3D obrazy.

    Nakonec budeš rád, že ty si tu skobičku do zdi instalovat umíš. Oceníš to, až si to půjdeš hodit.

  6. TechcnicKoukám, že se ještě do Chomutova nedoneslo, že existuje i Lego technic a jejich robot s čidlama. I když pravda, na ifoun to nereaguje 😀

  7. Merkur x LegoJá myslím, že je jedno, jestli merkur nebo lego, vše má své kouzlo. Problém je spíše v tom, že mobil si děcka vezmou kamkoliv a najdou tam to, co právě chtějí

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *