Banky v současné podobě jsou zlo

Vydělávat na lidské hlouposti bude ještě dlouho velmi snadné


V dnešních Hospodářských novinách jsem si přečetl rozhovor se šéfem jisté tuzemské banky, které tu snad ani nebudu dělat reklamu (tak jo, je to mně nesympatická GE Money Bank). V textu mě zaujala především následující pasáž:

HN: Co je teď podle vás hlavní problém českých bank?
Největším problémem je, že klienti jsou čím dál opatrnější a půjčky si velmi rozmýšlejí. Lidé jsou ochotni šetřit déle než před krizí a teprve pak si něco koupit.

Příště se v rozhovoru se šéfem některé z tuzemských likérek dozvíme, že největším problémem výrobců alkoholu je, že zákazníci jsou čím dál opatrnější a opít se do němoty si velmi rozmýšlejí.

7 thoughts on “Banky v současné podobě jsou zlo

  1. FY BANK [ Fʌk juː bæŋk ]Tak už aspoň víme, kdo je ten tlustý bankéř v reklamách na Vzdušnou banku.

  2. VZDUŠNÉ BANKY[1] TNT, dobrá poznámka. Osobně budoucnost bank vidím v podobě virtuálních servisních organizací. Žádné mramorové paláce, žádná spleť finančních produktů. Jen virtuální správa "peněz". Putovat budou jen bajty po síti. Zaměstnavatel zadá ve svém účetnictví příkaz k úhradě, výplata "jako" odejde na účet zaměstnance, který peníze "jako" posílá dál.

    Nepamatuji si, kdy jsem naposledy šel do své banky.

  3. BLOBY BLOGYHele Laco, přemejšlim, že si založim blog. Ani velkej, ani malej, zkrátka tak akorát. Jedinej problém je téma. Téma, které se neokouká, neomrzí a je věčné. Rozuměj o muzice, autech, ajfounech a jinejch kravinách píše dneska kdekdo. O politice ani nemluvim. A tak jsem si jako hlavní téma namyslil, že napíšu na nebe všechny nesmysly tohodle světa. Jenže to jsme zpátky na začátku:" Ani ne malej, ani ne velkej…".Na vypsání jenom jedinýho dne by mi nestačil zbytek života.

    Musel bych tam totiž psát: proč se tenhle tejden zase mění asi už po stoftý za 5 let koleje na Výtoni, proč je zase rozkopaná Strakonická, když ji nedávno dodělali, proč rozhodují o odborných věcech lidi, který nejsou vůbec z oboru, proč má volební právo támhle Jouda s nedodělanou základkou, proč je povolené v krámech slovo sleva, proč většina národa vůbec nemůže pochopit to, co si tu napsal….

    A tak můžet(m)e bejt i po dnešku všichni v klidu…Trpce se zasmějem a žvejkáme v mozkovnách všechny ty sračky dál.

  4. INFLACE SLOV[4] Tomíku, největším problémem je, že lidé jsou čím dál opatrnější a psát blogy si velmi rozmýšlejí. Lidé jsou ochotni číst déle než před krizí a teprve pak něco napsat.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *