Laco bankovním lupičem

Dobře vyprané peníze


Potřebuješ vybrat peníze. Z banky, samozřejmě. Je to větší obnos, nejdeš kupovat žvejkačky. Ale ne zas tak velký, že bys kvůli tomu musel obtěžovat úřednici na přepážce. Přesto zajdeš do svého peněžního ústavu sídlícího na náměstí, máš totiž zrovna cestu okolo.

Bankomat je ve vstupní hale. Pár minut čekáš ve frontě, pak vkládáš kartu, zadáváš PIN a výši částky. Přístroj požadavek přechroupá a peníze vyplivne. Je to větší obnos, nejdeš kupovat žvejkačky. Ale ne zas tak velký, že by ses kvůli tomu musel obtěžovat bankovky kontrolovat.

O hodinu a pár kilometrů později si všímáš, že dvě dvoutisícovky jsou poškozené. Někdo asi rozlil inkoust a bankovky byly poblíž. Vracíš se do banky, tentokrát už úřednici obtěžovat musíš. Vysvětluješ situaci. Usmíváš se, ona však nikoliv. Atmosféra houstne.

Poškozené bankovky

Dozvídáš se, že si přinesl k výměně nestandardně poškozené bankovky. Takové peníze musí být zadrženy a poslány do České národní banky. Bez náhrady! Nerozumíš tomu. Vždyť tyhle bankovky ti dnes vydal bankomat jen pár metrů od přepážky.

Úřednice někam telefonuje. Mezitím se tě ujímá její kolegyně, která ti vysvětluje, že podobně vypadají bankovky z bankovních loupeží znehodnocené barvou z kapsle. Vytahuješ mobil a peníze si fotíš. Přistupuje k tobě bezpečnostní pracovník banky.

Naštěstí si tě tvá banka váží. Odcházíš tak nejen se svým mobilem, ale i s čerstvě vypranými penězi. Navíc se ti osobně přišel omluvit ředitel pobočky.

Palec nahoru pro ČSOB.

9 thoughts on “Laco bankovním lupičem

  1. Z bankomatu?Překvapivé, že se něco takového vůbec dostane do bankomatu. Ovšem, měl jsi zaručenou přímo detektivku v podání chomutovské pobočky.

  2. ŽIVOTNÍ ZKRATKYJeden z pohledů je "proč to sem vole píšeš, když se nic nestalo?"
    Jenže ten druhej může bejt: "ty vole, proč už Laco tak dlouho nic nenapsal?"

    Je mi jasný Laco, že si měl orosenýho vlka. Uf!!!!

  3. BANKOVNÍ ZPRÁVY[2] Nic se nestalo? Tomíku, nech si ten text někým přeložit.

    Ale dobrá. K dokonalé pointě skutečně něco málo chybělo. Třeba to, že jsem se rozplakal, přiznal k loupeži a označil tě jako spolupachatele.

  4. BLOGERŮV TRANSLATORLaco stalo a proto si dovolím Ti svůj text přeložit naopak já.

    Měl jsi k…rva, k….rva štěstí a stačilo jen málo a jinak tu ten blog nevisel.

    Jen tak mimochodem. K té stručné dvoupohledové úvaze mě inspiroval kolega, který se na to právě díval pohledem č.1, zatímco já jsem mu urputně cpal pohled č.2 (viz druhý odstavec tohoto písma).

  5. ETALON[4] Měl by sis dle mého blogu vybírat kolegy a kamarády. Až budete tedy dělat výběrové řízení na LIBOVOLNOU pozici ve firmě, stačí jediný test. Pár článků z mého blogu. Vše ostatní, včetně odborných znalostí, je podružné.

  6. PRŮVODCE BLOGOVOU GALAXIÍKdybys ses líp učil, mohl si dnes dělat statiku. Pak bych Tě zaměstnal a naše firma už mohla mít léta jednoho zaměstnance 😉

  7. BARVALaco… nyní vážně. Kdyby ti při telefonování v mobilu jemně píplo, vrzlo či zachrastilo, dokonči hovor na nějakém jemném tématu. Nikoho nejmenuj, neužívej časových jednotek ani místopisných údajů. Jakmile dohovoříš, telefon zahoď. Pokud možno ho vrhni na korbu tiráka ze Španělska, tím získáš náskok. Bude krátkodobej, ale v těchto těžkých chvílích se žije v rozměru sekund, minut…

    Doma si rozdělte směny, první bude asi hlídat malej, ten hned po večerníčku a musí vydržet do deseti, pak nastupujou ostatní děti, manželka, ty držíš stráž od čtyř od rána. U vchodevejch dveří. Mimo tebe mohou být všichni v pyžamech. Ty ne, ty seš v takříkajíc plné polní – Jeansy, bombera a v zadní kapse kartáček na zuby. Jakmile zazní dusot bot, bereš roha. Samozřejmě opačným směrem.

    Hele, mrazy polevily, dneska už se dá v kopci někde mezi Chomutovem a Kláštercem přečkat poměrně bez následků i noc. Ty se ale připrav na více nocí. Počítej to spíše v měsících.

    Blogy nepiš. Šetři si témata. Počítám, že někdy do roka a do dne bude presidentská amnestie, a pak nám to všechno napíšeš najednou. Ta cinknutá půlmiliarda za ty útrapy jistě stojí.

    Jinak velmi cením odvahu, proprat to přímo u pramene, ale jak jsi správně odtušil, opakování v tomto případě matkou moudrosti není…

    P.S. Dobrá historka, Laco.

  8. RUCE OD INKOUSTU[7] Až uslyším vykopnuté dveře a povel "ruce z klávesnice", udělám to. Mám právo nevypovídat.

    P.S. GTI, výtečný komentář.

  9. VIVA SOUTH AFRICABravo GTI, fakt suprovej komentář z praxe 😀 Teď si nemůžu vzpomenout, nepsal si na blog i Krejčířovi? Scénář byl přesnej.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *