Ski Tracks: Umělcem na lyžích

Laco objevil nový umělecký směr


V minulém dílu lyžařského speciálu jsme se dozvěděli, že maminkovsky milé a zároveň mimořádně sexy umějí být lyže Elan Amphibio WaveFlex. Stejně jako existují aplikace pro měření délky soulože a počtu orgasmů, najdeme aplikace monitorující vzrušující zážitky při lyžování. Jednu takovou jsem za vás vyzkoušel.

Ano, aplikace Ski Tracks funguje přesně tak, jak kolegové jablíčkáři popisují ve své recenzi. Lyžaři se dostane informací o vzdálenosti ujeté na sjezdovkách (lanovky to počítá zvlášť), maximální rychlosti, sklonu sjezdovky, nadmořské výšce apod. To vše zobrazeno v přehledných tabulkách a grafech.

Většina lidí se s tím spokojí. Já ne. Cítil jsem, že aplikace dokáže nabídnout víc. Alespoň tedy člověku, který je nejen zdatným technikem a sportovcem, ale také kreativní osobností. A poslední den lyžování jsem na to přišel. Objevil jsem nový umělecký směr. Prosím zapamatujte si jeho název: Schimalen. Opakuji: Schimalen.

Aplikace totiž umí zaznamenat ujetou trasu do mapy. Sportovně nadaný umělec puzený touhou tvořit se nad Bombardinem a mapou sjezdovek zamyslí a naplánuje trasu tak, aby vytvořil zajímavý obrazec. Svůj první obraz namalovaný technikou Schimalen jsem pojmenoval Birdhead.

Birdhead, Ladislav Bittner, 2012
© 2012, Birdhead, Ladislav Bittner

Povšimněte si prosím, že pro zvýraznění zobáčku jsem jednu sjezdovku jel dvakrát po sobě. Jako ptačí očičko (chcete-li Jestřábí oko) jsem ponechal ostrůvek ze stromů, protože se mi nechtělo šlapat do kopce.

Jak vidno, Schimalen vyžaduje kromě uměleckého nadání autora také jeho skvělou fyzickou připravenost. Lze ovšem tvořit i tak, že umělec jezdí zcela náhodně a večer přemítá, co vytvořený obrazec představuje.

Případným zájemcům o Schimalen nabízím uspořádání společné výstavy.

7 thoughts on “Ski Tracks: Umělcem na lyžích

  1. LAKÝRNÍK LACOtvůj úkon umocňuje zejména to, že SI to celé náročné dílo evidentně zvládl bez jakékoliv přítomnosti sněhu 🙂

  2. JEDEN ŠTĚTEC NESTAČÍ[1] Tomíku, dobrý postřeh! Však se také v textu několikrát zmiňuji o nutnosti fyzické zdatnosti lyžaře (umělce). Zvláště mimo zimní sezónu, kdy navíc k vytvoření uměleckého díla jedny lyže nestačí.

    I v sezóně ovšem doporučuji mít s sebou více náčiní. Lyže na obřák pro rozmáchlé tahy a několik párů slalomek pro vykreslení detailů.

  3. BLOG BEZ HENDIKEPUJe jasný, že tenhle blog není pro starý a hendikepovaný lidi. To se tu ví už nějakej čas. Ty vole, ale ty překonáváš i lidi s extrémníma výkonama a stanovuješ doslova nové cíle! Věřím, že se najde jistě pár zdatných místních jedinců, co teď raději vyrazí v létě místo k moři do Alp lyžovat :-)…ovšem hledat na googlu a jezdit na ledovci je jen pro lidi bez fantazie!

  4. DALŠÍ DO SBÍRKY[4] Skvělé, díky. Já bych obraz nazval buď Raketové vozidlo Modrý plamen na solném jezeře nebo Smutný plž.

    Ani jeden z mých názvů MaSku samozřejmě nijak nesouvisí s Tvojí rychlostí na lyžích.

  5. Blue FlameTo byl můj druhý tip, ale znělo mi to příliš samolibě. Ten slimák by seděl víc, to mě nenapadlo. Musím ještě trénovat (lyžování i mozek).

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *