Litá kola pro model Škoda Henlein

Oficiální příslušenství Škoda Auto


Počátek devadesátých let. Mladoboleslavskou automobilku kupují Němci. Model Škoda Favorit ještě stihne dostat několik drobných faceliftů. Sportline, Blackline, Greenline, Silverline. V satirickém televizním magazínu Česká soda se objevuje parodie – Škoda Favorit Henlein.

Maskovací design, pevná a neprůstřelná skla, plyn z výfuku zavedený přímo na komoru řidiče, alternativní pohon na plyn, velký výběr palubních zbraní v základní výbavě, těžké kulomety pod předními reflektory nebo lékárnička s hákovým křížem.

Dvacet let po revoluci ale soudruzi z NDR zašli ještě dál.

Litá kola Auriga pro model Škoda Citigo
Litá kola Auriga pro model Škoda Citigo

7 thoughts on “Litá kola pro model Škoda Henlein

  1. AURA ŠKODYZase další pomsta za Benešovi dekrety.

    Palec nahoru za postřeh! Každopádně dej návod, aby na to lidi koukali jak na ten známý obrázek Ježíše….

  2. ŠKODA ÁRIJEC[1] Vole, návod. Co chceš vysvětlovat generaci, která v hodinách výtvarné výchovy nikdy nekreslila výjevy z bitev, kde tank s rudou hvězdou nemilosrdně pálí do tanku s "hakenkrajcem".

  3. CITIGO SUPERSTARZkoušel jsem na to koukat jak na ten známý obrázek Ježíše, ale v následných výjevech jsem spatřil pouze kolo od žebřiňáku.
    Sorry, Citigo ;-(

  4. MLÝNSKÉ KOLO V SRDCI MÉM[3] Kolo od žebřiňáku? To si mě MaSku překvapil, očekával bych spíše Tvé standardní Raketové vozidlo Modrý plamen na solném jezeře nebo Smutný plž.

  5. Tahle svastika je obrácená – "háky" jsou otočený doleva, takže nic z novověku spíš starogermáni a taky hinduisti (i když tam jsou možné oba případy).

  6. RAKETA VS. PLŽ[4] Nedokážu říct, jestli je to zázrak techniky nebo hrouda slizu.
    Vidím jen výjevy.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *