BMW 5: Tomíkova garáž, díl I.

Bavorská chvilka poezie


Už mě znáš. Jsem synek z chudý dělnický rodiny, jako každej ze sedumdesátejch let. Stejně jako tvůj, tak i můj táta byl proletář teoretik. Slovem GTI: „klasickej Bychař“. Z dětství si nejvíc pamatuju věty: „… já BYCH ty svině hnal“, „…tohle BY si na západě nedovolili“, „…kdyBYCH měl víc peněz, koupil BYCH si sedmičku žigulíka, aBYCH si připadal jak v Mercedesu“, a spousty jiných „BYCH“.

Čím jsem byl starší, tím jsem víc cejtil, jak je to s tím „BYCH“ zoufalý a trapný a že je jenom vlastně na mě, co s tím natvrdo udělám. To jako aBYCH těhle řečí ušetřil jednou svoje děti. Pravda, měl jsem víc možností a víc štěstí v životě než můj táta a i tak mám spousty svých „BYCH“. Tak třeba…BYCH-L.

To se tak jednou kolem šestadvaceti potloukám po internetových silnicích a dálnicích rozhlížím se po svojí první káře. Do tý doby jsem už měl z toho prošení ošoupaný kolena. Už BYCH bral cokoliv, jen aby mě nesvrběli ruce. Rozuměj! Je to hrozný, ale cejtil jsem se, jak kdyBYCH do tý doby čekal na svojí první holku.

V tom jsem jí spatřil! To čekání se vyplatilo a měl jsem i dost velkou dávku štěstí. Narazil jsem na ní u BYCH-la. Třebaže to byla teprve šestnáctka, byla zkušená a měla už něco najeto. Zkrátka sen každýho mouly, kterej v tý touze po svobodě nemá co ztratit. Jen tak mimochodem. Vůbec nebyla maminkovsky milá, spíš BYCH to tipl na Fibingerovou za mlada.

Od tý doby už zapadlo nad Německem hodně sluncí, když 6.12.2012 se to stalo.

Co po těch 15 tisících km soužití podstatnýho říct? No především je to neskutečná dáma. Když kdysi kdosi vymýšlel slovo elegance, nemohl tušit, že jí jednou někdo zhmotní. A přitom mi nebudeš věřit, jak je skromná!

Žádný nekončící nákupy nebo snad dokonce servisy! Jak málo toho seže…pardon, spotřebuje. Nakrmíš ji. Zajedeš si s ní na otočku do Alp, no a pak ji zase nakrmíš. A to si s ní děláš doslova co chceš! Naštěstí v Německu mají pro takový divochy, jako jsi ty, pochopení. Poslední kousek ráje na zemi, kde není tvoje rychlovka ani ostudou ani hříchem.

Je neskutečně stabilní. I při dvoučtvrtkovým tempu je trochu těžší ji kolem sebe obtočit. To pak nemusí vyhovovat každýmu. Co říkáš? Že je na tebe moc inteligentní? Nebo, že snad je moc při těle? Nebo, že je chladná? Ale jo, ve všem máš pravdu.

Jenže o tom všem tahle dokonalá krasavice prostě není. Když Tě ňákej ňouma v blondýně z Koreje předbíhá, ty víš, že už nikam pospíchat nemusíš. Naopak! Nikdy jsi nebyl slušnější, zdvořilejší a uspořádanější než s ní. Vždyť pravdou je, že elegance se vždy kloubí jedině s dokonalým a vytříbeným chováním. A to je její největší zásluha.

Vychovala Tě. Udělala z tebe to, co jsi. Dneska víš, že BYS jí už nedal dobrovolně z ruky.

8 thoughts on “BMW 5: Tomíkova garáž, díl I.

  1. BAVORSKEJ NÁŘEZKdybych to jako měl zhodnotit, napsal bych, že je to výborný 😉 A za "Bych-la" dávám oscara, to je trefa 🙂

  2. PoděkováníDěkuju chlapi!Není jednoduchý napsat do pár vět skutečně pravidelnou denní dávku emocí. Avšak jako naprosto neřešitelný úkol považuju zprostit široký motoristický lid klišé, že když řídíš bávo, jsi automaticky silniční grázl.

  3. PoděkováníDěkuju chlapi!Není jednoduchý napsat do pár vět skutečně pravidelnou denní dávku emocí. Avšak jako naprosto neřešitelný úkol považuju zprostit široký motoristický lid klišé, že když řídíš bávo, jsi automaticky silniční grázl.

    GTI, moje současné životní přísloví zní:
    "Pozdě Bych-la honiti!" 🙂

  4. Tomiku,máš pravdu, to je práce pro celé muže. A výsledek je daný. Nepodaří se to.

    Jaké máš to bávo ? Myslím motor, kastle, vnitřek a tak.

  5. TNTNa všechno, co se ptáš, najdeš odpovědi v katalozích a tuctových recenzích oné limuzíny 😉
    Pak je ale spousta jinejch věcí a ty jsou podstatný! 🙂

    Slovy prodejce:
    Barva šedá metla, náhon zadek, motor dvoulitr dízl, sport-automat,sicny v polokůži,interiér blek,hifina….

  6. RACIOBÁVOŘekl bych na Tebe překvapivá kombinace. V dalším článku si ji však obhajuješ, tak ať slouží !

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *