Porod v přímém internetovém přenosu

Jakou váhu má právě narozené dítě?Budoucí otec na Moravě dnes sledoval přes internet porod vlastního dítěte v pražské porodnici. Svůj den dnes měli také lékaři z Chicaga, kteří ukázali světu nejmenší dítě, které kdy přežilo předčasný porod. Holčička Rumaisa vážila po narození méně než kostka másla, píše iDNES.

Zdá se vám toto přirovnání poněkud necitlivé? Tak to jste asi neposlouchali zprávy na veřejnoprávním Radiožurnálu, kde suše oznámili, že dítě vážilo méně než plechovka Pepsi Coly.

6 thoughts on “Porod v přímém internetovém přenosu

  1. Tak to tedy hledím, moje děti měly porodní váhu normální a zdály se mi tak zranitelní. Pár gramů, nevěřícně kroutím hlavou…

  2. Co na to ČT?Ve Zprávách k žádnému přirovnání nedošlo. Jen oznámili, že lékaři nečekali, že holčička přežije.

  3. Jásir ArafatJeden z nejlepších omylů roku:

    Hlavní zpravodajská relace Ozvěny dne, Radiožurnál, někdy na začátku listopadu: "Právě se nám podařilo spojit s naším zpravodajem na Blízkém východě Jásirem Arafatem. Tak ne, dostávám informaci, že ještě ne, zkusíme to za chvíli." (ve vší vážnosti)

    http://www.rozhlas.cz/izurnal/ozvenydne/_zprava/140263

  4. hmTak jsem si o tom "prckovi", vážícím nějakých 245 g, přečetl a povím Vám, že je to opravdu zázrak, co dneska medicína dokáže.
    Na druhou stranu přirovnat dítě k plechovce "koly" je vrchol konzumu. Jo jo a lepší už to nebude..

  5. Soucasna medicinaCo vim, tak neni az takovy problem nedonosene dite udrzet na zivu, a to dokonce i v hodne rannem stupni vyvoje. S tim si soucasna medicina dokaze poradit. Problem u takovych deti je s dychanim – normalne sami dychat jeste nedokazi a ani pripojeni na soucasne dychaci pristroje neni v jistem stupni vyvoje ditete mozne. (respektive mozne je, ale pristroje mu nedokazi poskytnout 100% presne to, co dite potrebuje)
    Takze dite se povede ‚fyzicky‘ zachranit, ale casto za cenu trvaleho poskozeni mozku z duvodu nedostatecneho prisunu kysliku 🙁

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *