Běžecké pravdy

Pátek večer. Venku tma a tři stupně nad nulou. Oblékáš si termoprádlo, navrch šusťákovku. Nasazuješ čepici a rukavice. Do uší sluchátka a vyrážíš na trať. Běžíš dlouhým táhlým od Globusu ven z města. Prší a od hor fouká ledový vítr. Přesně tohle jsi chtěl.

Nádhera. S každým dalším krokem se euforie zvyšuje. Celý den jsi bojoval se začínající rýmou. Teď je ale tvůj nos svobodný. Dýchá se ti skvěle, běžíš s neuvěřitelnou lehkostí. Blížíš se k cíli a tvůj šestikilometrový okruh ti nikdy nepřipadal tak krátký jako dnes.

Dosud jsi běhal jen na jaře a v létě. Za hezkého počasí a v dobré kondici. Dnes sis ale konečně na vlastní kůži otestoval dvě běžecké pravdy. Jseš-li nachlazený a zdravotní problém je pouze od krku nahoru, jdi to rozběhat. A co není v nohách, musí být v hlavě.

7 thoughts on “Běžecké pravdy

    • LIDI NESPORTUJTE!

      Přesně Tomiku, já nikdy neviděl nikoho tak vesmírně ošklivého a zároveň šťastného. Ale Laco je jinak přece štramák, ne? To endorfiny z něj udělaly zrůdu!

    • Dobře Vankelte! Laco nám, kteří jsme v Chomutově naštěstí nikdy nebyli, může napsat cokoliv a my mu to věříme. Jsem zvědav na jeho dlouhou a táhlou reakci, protože Laco běží o život.

      • TNT, nevím jakou optikou se dívá Vankelt z okna. A dost možná, že když nasedne na autobus do Kadaně, připadá mu silnice od kulaťáku u Globusu směrem na Karlovy Vary jako rovina.

        Samozřejmě, běžci s kondičkou jako mám já, kteří si svým aerobním tempem běží proti vichru z hor a ledovým kapkám deště, si prakticky žádného dlouhého táhlého také nevšimnou.

        Ovšem pouze do doby, než se podívají na profil tratě (cca 0.8 – 2.5 km).

        • 30 výškových na 2 kilometry… no, z kopce to není, to zase ne. Ale je to přesně jak píšeš. Pro nás, co běháme strojovým tempem zásadně proti větru, je profil trati jen statistický údaj.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *