Čekání na gól

Milý Ježíšku,

mám moc rád fotbal, ty to dobře víš (tímto ti děkuju za slávistickou mičudu, cos mi přinesl minulé Vánoce). Omlouvám se, že letos píšu tak brzo, ale myslím, že je nejvyšší čas. Pro českou fotbalovou reprezentaci.

Byl jsem v létě s taťkou v Polsku na Mistrovství Evropy a moc se mi líbilo, jak naši dali Řecku dva góly hned na začátku zápasu. Doma jsem se pak o pár dní později znovu radoval, když jsme porazili Polsko 1:0.

To jsem ale ještě nevěděl, že je to gól na dlouhou dobu poslední. Proti mužstvu, jak v něm hraje Ronaldo, jsme gól nedali, stejně tak jsem neměl důvod k radosti v zápasech s Ukrajinou nebo minulou sobotu v zápase s Dánskem.

Těšil jsem se proto na přátelák s Finskem, na který jsme do Teplic jeli s kamarády z fotbalu. Hodní pánové na svazu totiž rozhodli, že my malí fotbalisté tam máme vstup zdarma. Sedělo nás v jednom sektoru hodně moc malých kluků a všichni jsme fandili.

Křičeli jsme Kdo neskáče není Čech, My chceme gól nebo Češi do toho. Ale fotbalisti na hřišti nás asi neslyšeli, protože vůbec neběhali. Ve druhém poločase to bylo lepší (přidali jsme ještě pokřik Vyrovnat), ale ze všeho nejvíc jsem si chtěl zakřičet Góóól!

Ale znovu jsem se nedočkal. Tak jsem tě chtěl Ježíšku poprosit, jestli bys mohl letos přinést jeden dárek dříve než na Vánoce. Prosím, daruj naši fotbalové reprezentaci střelce. Ani to nemusí být Slávista. Potřebujem prostě někoho, kdo dá konečně gól.

Děkuju, Tvůj Adámek

P.S. O ten titul pro Slávii si napíšu příští rok, dvě těžko splnitelná přání by byla asi moc.

11 thoughts on “Čekání na gól

  1. Milý Adámku, jak jistě dobře víš, žijeme v těžké přetěžké době. V době ekonomické krize. Krizi jakou tahle planeta nepamatuje! Auta jezdí bez střech, lidi musí pít staré víno a jíst plesnivé sýry. Nedá se nic dělat, ale i já jsem dostal od těch „nejvyšších z vlády“ za úkol šetřit. Fotbalisté nejsou výjimkou. Musí šetřit pohybem, chránit si kopačky a moc se nedotýkat míče aby se neponičil. Je pak zcela jasné, že prostě nemáme góly na rozdávání!

    Přeji požehnané prožití svátků vánočních tobě i celé tvé rodině! …jo a děkuji Ti, že si po mě nechtěl přát si něco naprosto nesmyslného.Třeba zdraví…

  2. Adámku,
    přej si spíš nový systém (fotbalový), než střelce. I superstřelec bez podpory bude na … bobek.
    Z teplické šatny jsem zaslechl, jak rada starších říká strejdovi Peltovi něco o tom, že musíme inkasovat hned a ne až po … jak minule. Tak nevím.

    • Ahoj Vankelte,

      já se v tom moc nevyznám, my hrajeme fotbal zatím jen se čtyřmi hráči v poli a tak útočíme všichni, ale taťka říkal, že problém není v systému hry. Myšlenka s podhrotovým hráčem a ofenzivníma záložníkama prej není špatná, ale blbý je, když hráči nehrajou co maj a vůbec neběhaj. Druhej poločas se mi ale už líbil moc, jen škoda, že jsme tolikrát přestřelili bránu.

      Napsal bych víc, ale končí přestávka, za chvíli bude zvonit.

      Áďa

      • Áďo,
        co píšeš, to je na mě už vyšší fotbalová matematika. Ale zítra nám už konečně začíná extraliga, tak doufám, že jsi připravenej. Pošli k ledu ty nagelovaný fotbalový šampónky. Jo a taťkovi ani muk.

        • Jsem připravenej. Mám permanentku. Sedím hned vedle taťky, takže on o tom hokeji asi ví.

          Už musím jít spát, dobrou.

  3. Adámku,

    střelce, to každopádně. A já bych si ještě přál, aby dostali rozum. Jak jinak si vysvětlit jeho absenci, když kapitán na otázku reportéra “ Čím to, že 1. poločas to byla taková tragédie ? “ odpoví “ Těžko říct „.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *