Červenobílý kotel

Proč mám rád náš dres? Protože za ním vidím cestu pokrytou prachem a slávou. Bílá je symbolem čistoty sportovní myšlenky a čestného boje, v němž protivník není nepřítelem, ale uznávaným soupeřem. Červená je symbol srdce, které celé vkládáme do svých zápasů. A hvězda v bílém poli představuje stále novou naději, která povznáší mysl a sílí ducha i ve chmurných obdobích nezdaru a neúspěchu.

Pátek odpoledne. Nastal čas posílit červenobílou víru. Sedáš s dětmi do auta a vyrážíš směr Eden. Výkop je až po západu slunka, takže v šest jsi u pokladen jako první. Kupuješ lístky do kotle. Děti vyzrály.

Novou oděvní kolekci znáš z webu. Do nového fanshopu tak jdeš najisto. Zkušební kabinky netřeba, červenobílé oblečení sluší každému. V obchodě se děti fotí se šéfem slávistického kotle Strašákem.

Prvních pár minut zápasu nevidíš. Vůbec sis totiž nevšiml, že se hraje. Sleduješ Strašáka, který s pomocí megafonu předzpívává chorály. Poprvé v životě máváš jinou než národní vlajkou. Stejně tak děti.

Z červenobílého kotle vidíš svět jinou optikou.

Oživli jsme. Větší a silnější Sportovní Klub Slavia vstal z prachu a nebylo jednoho z dřívějších, kdo by scházel. Přišli noví a v hojném počtu. Rostli jsme znovu.

1892 - Zrození legendy

1892 – Zrození legendy

4 thoughts on “Červenobílý kotel

  1. BIALO CZERWONI !

    Laco, fotbal je víra, která nezná hranic. Ve volném čase byste mohli navštěvovat reprezentační akce našich severních sousedů. A nikdo vás nemůže nařknout z převlékání dresů.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *