Hoši, my vám věříme!

Piráti na jaře vybojovali postup do extraligy. Úžasná finálová série 1. ligy s Ústím. Nádherné zápasy v baráži o extraligu s Mladou Boleslaví. Semknutost fandů. Zhasnutá aréna, do tmy září tisíce displejů mobilních telefonů a tribunami zní popěvek Hoši, my vám věříme.

Očekávání prvních extraligových zápasů. Piráti poráží loňského finalistu Pardubice na jeho ledě. Doma nasází Spartě sedm gólů. Vzápětí vyhrávají v Liberci. Z vrchních pater tabulky je hezký výhled. Ale to je jen začátek, kdy zápasy vyhrává nováčkovské nadšení. Jak u hráčů, tak u fanoušků.

Tento pátek se liga dostane přesně do poloviny základní části. Piráti už měsíc nevyhráli. V posledních sedmi zápasech vstřelili pouhých sedm gólů. Při posledním domácím zápase se Slávií fandům došla trpělivost a přestali fandit. Byl to smutný pohled na uražený, ukřivděný a trucující kotel.

Nedá se napsat, že se fanoušci chovali jako malé děti. Tím bych urážel svého osmiletého syna, se kterým chodím na každý zápas. Adámek totiž fandí neustále. Povzbuzuje svůj tým bez ohledu na výsledek a předváděnou hru. Z proher je smutný, ale příště bude znovu fandit ze všech sil.

Byl bych rád, kdyby páteční derby s Litvínovem začalo zhasnutou arénou a do tmy zářícími tisíci displeji mobilních telefonů matně osvětlujícími odhodlané tváře chomutovských fandů připravených znovu začít věřit svému týmu, který potřebuje cítit podporu svých fanoušků.

Až začneme s Adámkem zpívat Hoši, my vám věříme, budeme se tím s důvěrou obracet nejen na hráče Pirátů, ale i na jejich fanoušky.

2 thoughts on “Hoši, my vám věříme!

    • Díky, Zwettlerko. Snad se Piráti po dobu Tvé mateřské dovolené v extralize udrží a ty jim budeš moci fandit i naživo.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *