Hrdinou proti své vůli

Některé hokejové kalendáře sice ještě avízují akce jako Mistrovství světa nebo finále Stanley Cupu, ale všichni tady víme, že letošní sezóna prakticky skončila už v pátek, kdy hokejisté Chomutova obhájili svoji extraligovou příslušnost.

Jen z úcty k letošním soupeřům Pirátů jsi v neděli sledoval finále mezi Zlínem a Plzní. Zaujala tě situace asi patnáct vteřin před koncem, kdy Plzeň vedla o gól. V té chvíli puk vyletěl ze hřiště po teči jednoho z plzeňských obránců.

Vhazování bylo nařízeno ve středním pásmu, ač obránce tečoval puk ve své obranné třetině. Jenže obránce teč přiznal a rozhodčí změnili své rozhodnutí. Z následného vhazování hráči Zlína vstřelili vyrovnávací gól a zápas dospěl do prodloužení.

Komentátoři se mohli přetrhnout v oslavování fair-play činu obránce Slováka. V televizním rozhovoru po skončení základní hrací doby hráč řekl, že k němu přijel rozhodčí a zeptal se ho, zda puk tečoval a on to odkýval. Nevypadal v tom rozhovoru zrovna nadšeně.

Nedivil ses mu. Jednou jsi hrál fotbalový zápas, ve kterém tvé mužstvo minutu před koncem vedlo o gól. Jako obránce jsi tečoval míč na roh, přesto rozhodčí ukázal, že se bude rozehrávat od branky. A ty jsi zvedl ruku a přiznal teč. Hned vzápětí sis uvědomil, že to byla hloupost.

Ano, svým rozhodnutím jsi tehdy prokázal odvahu a bylo to hezké gesto. Ale naštěstí z rohu gól nepadl a ty sis mohl oddychnout. A to se, pokud si dobře vzpomínáš, nehrál rozhodující sedmý zápas o titul mistra republiky.

Jseš si proto jistý, že pokud by včera Plzeň v prodloužení nezískala svůj historický první hokejový titul, obránce Slovák by se pro své spoluhráče rozhodně hrdinou nestal.

8 thoughts on “Hrdinou proti své vůli

  1. Souhlas, během zápasu je to ryzí boj a fair play je podat soupeři po zápase ruku.

    PS: Takovou barcelonu na zimáku nezažiješ… to bylo divadlo.

  2. TNT, to byl sešup co? Kdyby to nebyly zrovna tydle dva týmy, tak si říkám, že to snad ani do týdle soutěže nepatří 😉

    • To teda jo Tomíku. To sebevědomí Bayernu, kdy od začátku jede jak parní válec, neohlíží se na soupeře, na skóre, prostě ví, že to co dělá, je to nejlepší co dělat lze, to byla paráda.

      • BAYERN LACO

        TNT, dobrý postřeh.

        Je dobře, že existují mužstva, která umí tisíckrát proklamovanou frázi “Vnutit soupeři svůj styl” ukázat v praxi. Je mi to sympatické.

        Je dobře, že existují blogy, které umí to samé.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *