Jak točit sportovní videa

Točit kvalitní videa není sranda. Je to zábava. A točit skvělá sportovní videa? To je pro tebe ta největší současná výzva. Proto jsi využil možnost vycestovat do hlavního města a kousek od Václaváku ses zúčastnil semináře, kde ti nejlepší z oboru prezentovali své zdařilé spoty se sportovní tématikou a na jejich příkladech definovali nejdůležitější zásady pro vytvoření úspěšného sportovního videa.

Napsal jsi o tom článek. Svým rozsahem se však na tento blog nehodí. Tématem ale jistě ano, protože i zde patří nemalá část čtenářů mezi velké sportovní fanoušky, kteří se možná podobně jako jeden z přednášejících Jakub Kohák občas přistihnou, jak v půl třetí v noci sledují záznam házenkářského zápasu Zubří – Kopřivnice.

Ale na své nové stránky Videoakce.cz zveš i všechny ostatní fanoušky videí. A to nejen těch sportovních.

4 thoughts on “Jak točit sportovní videa

  1. Co se týká sportovních videí, mám oblíbený festival Expediční kamera (http://www.hedvabnastezka.cz/expedicni-kamera/). Ten je vždy přehlídkou filmů natočených v různých koutech světa z části i kameramany amatéry. Většinou jsou tématem filmů extrémní sporty či různé expedice. Z takovýchto akcí jsou vždy ta videa nejzajímavější.
    Malé příklady:
    Alone on the Wall http://vimeo.com/11687754
    Halo Effect http://vimeo.com/50573356#
    Life Cycles http://vimeo.com/14600175

    • První dvě videa jsou zajímavá ohledně výkonů, které v nich podávají hlavní aktéři. Ale u třetího mi spadla brada. To je cesta, kterou se chci vydat!

      Díky za inspiraci.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *