Jak vybrat koho volit

Svět se zmenšil. Přestaly existovat noviny, televize a rádia. Alespoň pro tebe. Minulý pátek jsi po obědě vyrazil na tříhodinovou cestu autem, takže jsi sice mezi Chomutovem a Hradcem Králové poslouchal na Radiožurnálu předvolební debatu, ale z celých dvou hodin si pamatuješ jen skvělý výkon moderátora Veselovského.

Termín voleb se však blíží, budeš muset někoho vybrat. Ale odmítáš poslouchat handrkování politiků, sledovat předvolební výzkumy a číst zasvěcené komentáře. Bereš to podle znamení. Probíráš se názvy a logy jednotlivých stran. Naštěstí nejsi lev, protože Paroubkovi bys hlas hodit nemohl ani za zlatý sele, nejsi vůl. Jsi beran.

Máš tak rozhodnuto. Vracíš se zpět k poslechu Radia 1. Protože není jiné alternativy.

8 thoughts on “Jak vybrat koho volit

  1. VYVOLENÍ

    Nevol voly, volá Molly,
    koho volit, mezi póly?

    Volím Vláďu, velí Vilda,
    volba roku, vela pindá.

    Vlahý večer, vlhká Madla,
    dovol vole, v práci padla.

    Václal zvolal, povol vopas,
    nejít volit, to jsi ocas.

  2. Nikdy mě nenapadlo, že bych měl své logické myšlenky (si teda o nich myslim) hodit do kalkulačky. Přesto jsem to tentokrát udělal. A hned několikrát a několikakde.
    Má frustrace z nás samých dosáhla svého dna.

    A protože nejsem ocas, TNT, a přesto všechno co vnímám, jdu a volím s hlavou vztyčenou, myslí optimistickou. Volím zásadně LACO.CZ .

  3. Tomiku, já to taky naházel do nějaké té volební kalkulačky, která srovnávala mé odpovědi s odpovědmi zástupců jednotlivých stran na konkrétní otázku. Jen pro zajímavost, já mám jasno, ale výsledek mě znejistěl. Zjistil jsem totiž, že největší shodu mám s nějakou královskou stranou, která prosazuje monarchii.

    • TNT, před volbami do Parlamentu České republiky není dobrý nápad použít volební kalkulačku na webu The Daily Telegraph.

      • Laco, máš zase pravdu. Já už jsem ale tak smutný z nás všech. Smutný a frustrovaný jako Tomik.

        Já už čtu jen zápisky Karla Kyncla, poslouchám Eltona Johna, piji čaj a přikusuji sušenku. Jak rád bych debatoval s gentlemany, chodil na pořádný fotbal a suše komentoval počasí. A jak rád bych byl hrdý na svého prezidenta…

  4. TNT, vyšla mi TOPka. Zachvátila mě obratem panika, že neovládám základní makroekonomické výpočty. Grafy DPH a hrubého národního produktu se mi otočily do oboru imaginárních čísel, kde jsem dokonce musel používat dělení nulou.

    Ihned jsem se nominoval na na Nobelovu cenu v oboru Ekonomie a matematiky.

  5. Chcete vyjádřit svůj názor na našeho pana prezidenta, připojte se na http://www.bezimproti.cz/ kup si triko a běhej, spaluj a …. Přijďte 20.10. si zaběhnout v Praze na Vítkov a jasně říci svůj názor. A hlavně běžte volit !!! Mějte všichni báječný den 🙂

  6. Nezlobte se Štěpánko, ale problém není v Zemanovi. Ten je přeci pouze zrcadlem naší demokratické společnosti. Společnosti, která je morálně na svém dně a náramně si v tom libuje. Dá se hovořit, soudě dle voleb, že se jedná o více než polovinu občanů ČR. Tak proti komu se hodláte vlastně proutíkat? Proti závisti, hlouposti, sobectví? Nebo snad dokonce proti samotné demokracii?

    Jak naivní a jednoduchý pohled…Je to v nás a ne na někom, na koho ukážeme prstem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *