Jawbone Up: Okroužkovaný Laco

Už jako malé dítě jsi byl zvláštní. Nebylo ti ještě ani deset, když sis na noční stolek položil sešítek, do kterého sis zapisoval, v kolik jsi šel spát a kdy ses ráno probudil. Mrzelo tě tehdy, že nedokážeš přesně určit čas usnutí.

Uplynulo více než třicet let a další z tvých dětských snů se plní. Před pár týdny totiž začal Apple prodávat náramek Jawbone Up. Pokročilá senzorická technologie v něm obsažená pečlivě monitoruje nejen tvoji pohybovou aktivitu, ale i spánek.

Teď už tedy víš naprosto přesně v kolik hodin jsi usnul, jak dlouho jsi spal tvrdě, kdy jsi byl v říši snů a v kolik ses byl vyčůrat. Ráno tě náramek vzbudí jemným vrněním, samozřejmě v čase měkkého spánku a ty se tak díky tomu cítíš mnohem odpočatější.

Během dne pak náramek měří tvojí pohybovou aktivitu, kterou převádí do počtu ušlých kroků. Chvíli ses bál, že tvá žena dle grafu fyzické aktivity pozná, kdy jsi měl sex. Ale můžeš být v klidu, vždyť ten náramek přeci nosíš přesně podle návodu.

Na té méně aktivní ruce.

18 thoughts on “Jawbone Up: Okroužkovaný Laco

  1. Přestože deštivé, je krásné ráno. 4.5.2014, 9.34 hod. Přede mnou pracovní den. Protahuji se s úsměvem na rtech. V tuto chvíli už mám všechny vylučovací úkony před sebou, včetně diagnózy pro dnešní den. Koukám na monitor nad postelí a čtu:
    Moč: chybí vitamín B, doporučujeme dnes jako vždy Plzeň.
    Stolice: jíte stále málo zeleniny.
    Sperma: ranní erekce OK, množství OK, hemživost OK.
    … Uff

    Dorazíš kolem oběda na stavbu. Před betonáží jako klid před bouří. Několik úderníků dorazilo v osm, zbytek to snad stihne do čtyř. Všichni usměvavý. Dole stojí míchačka, ale pumpa nikde. Všichni v klídku.
    Ve tři odjíždí betonář, neboť jeho biorytmický náramek mu hlásí, že je vhodný čas pro odpočinek po zbytek dne. Mezi tím dorazí pumpař. Jak jinak, než s úsměvem na rtech.
    Dnes už toho asi moc nenaděláte. Ale to nevadí, protože železáři už stejně hrají golf. Samozřejmě na radu bionáramku. Rozcházíte se dle svého uvážení na doporučené aktivity.

    ….Večerní zpráva na monitoru:
    Vítáme Vás doma pane.
    Diagnóza: Jste ještě větší dement než včera. Přesto by bylo by vhodné aby jste v práci ještě více odpočíval a používal ještě modernější technologie. Gratuluji a přeji dobrou noc

    • Tomíku, Tvůj komentář musel dát práce. A přitom jsi napsal takovou blbost.

      Ale je to moje vina. Napsal jsem článek nesrozumitelně, protože smysl náramku jsi pochopil naprosto opačně.

    • GTI, díky za pochvalu. Ale produkt samotný také není špatný. I když, pravda, tu nejzásadnější informaci jsem dostal při jeho objednávání. Do té doby jsem totiž netušil, že pro obvod mého zápěstí a délku jednoho z mých orgánů mi stačí pamatovat si jedno číslo.

        • Osm centimetrů je šířka. Bezmála. Samozřejmě zápěstí. To sedí. Ale zmiňoval jsem obvod. To je rozdíl. Nezbývá než Tě Vankelte odkázat na matematicko-fyzikální tabulky.

          • Jo, přesně, u mně to teda sedí dokonale. Vztaženo ke slepýmu střevu samozřejmě. Na to ostatní musím brát poměřitelnej obvod od stehna. Klid, měřeno nad kolenem…

  2. Ne Laco, výsledek je přesný jak má být. Stejně dementní. A neboj, jednak mi to žádnou práci nedalo a jednak to znám už nějakej pátek….

  3. Neznal jsem, a tak jsem si po této intervenci o tom něco přečetl. Díky za rozšíření obzorů Laco. Jestli tomu dobře rozumím, stalo se z tebe Tamagoči.

  4. No…nevím. Před časem mě brácha přesvědčoval, že jestli člověk bude chtít udržet krok a být inteligentnější jak počítače, bude nutné spojit člověka s počítačem a nechat se načipovat. Příšerná představa. Jestli k tomu dojde, ten den chci umřít.
    A jak to tak tady čtu, den mého úmrtí se zjevně blíží. Začíná to náramkama a pak…..“vem si prášek!“
    Laco, je sice dobré, že máš náramek na té méně aktivní ruce. Ale dej si pozor, aby ses příliš neohlížel po hezkých holkách…začíná se oteplovat…mohla by se ti zvýšit tepová frekvence a zvýšit ti „počet ušlých kroků“. Možná bys pak doma těžko vysvětlovat, že ses jen ohlédl, ale neběhal za sukněma.

    Přiznávám, nic podstatného jsem o tvém zázraku nečetla. Ale už z tvého článku mi to podezřele smrdí přílišnou kontrolou. A tu já nemám ráda. Jsem prostě volnomyšlenkář a nenosím ani hodinky.

    Slovy Williama Wallace…..“Freedom!!“

    • Děcka, neblázněte, proč hned ta silná slova o svobodě.

      Lacovi jednak náramek sluší (alespoň si to myslí, podobně jako si řada lidí myslí, že jim sluší tetování) a jednak si s ním připadá zajímavější. No a mezi námi, ono to navíc opravdu funguje. Laco teď chodí dříve spát a minimálně dvakrát byl běhat i tehdy, když se mu vůbec nechtělo.

      • Ty vole bejku, vykašli se na všelijaký virgule a kup si na tu tvoji pazouru pořádný kukačky s automatem. Uvidíš, jakej budeš teprve fešák 😉

        Jestli chceš ovšem něco fakt echtovního na buzení, tak si na balkón přivaž kohouta. Neboj teď je to v kurzu. Říkal to prej kouzelník Žito.

        Hele pocem ještě… proč máš furt nutkání všechno měřit? K čemu Ti je informace o počtu kroků a podobný moc důležitý informace?
        Ušetři mě prosím těch blábolů z reklamy…..chci slyšet od tebe co jako čekáš teď od života.

        • Prostě mě to baví a líbí se mi to. To je celé.

          Je to stejné, jako bych se tě zeptal, co čekáš od života ve chvíli, kdy si koupíš pořádný kukačky s automatem.

          • No to vědecký pojednání mě mylně svedlo k myšlence, že ses dal na virgule 😉 Tos měl ale říct hned vole. Já bych Ti akorát řekl, jak je to krásný a jak Ti to sluší 😉

            • Teď jsi to hezky shrnul.

              Už jen čekám, až mě začnou díky tomu náramku balit mladý holky s iPhonem, který se budou ptát po parametrech mého… zápěstí.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *