Klaus for papež

Víš, Máňo, svět už není co bejval od doby, kdy z trhu zmizela mostecká desítka. To byla poslední zpráva, který sem dokonale rozuměl. Dnes už ale neumím pobrat, zda Zeman vyhrál prezidentský volby o pět procent nebo o pět promile, či proč po nás Evropská unie chce, abychom Pomazánkový máslo přejmenovali na Letiště Václava Havla.

Mimochodem, ten Havel. Dnes ráno jsem si pustil dráťák a tam říkali, že Klaus o něm do nějakýho polskýho časopisu napsal, že Havel byl Jakobín. Já teda nevím přesně co je Jakobín, tak nehodnotím, moje zásada, ale sem si zcela jistej, že Klaus se chová jako Bean. Jako teda Mr. Bean, ten komik z televize, co je srandovnější než Jarda Štercl.

Hele, bábo, vono všechno souvisí se vším. Odpoledne zase v dráťáku říkali, že odstoupil ten pánbíčkář. Prej to bylo kvůli nějakýmu česky psanýmu anonymnímu dopisu upozorňujícímu na jeho minulost v Hitlerjugend. A tak jsem si to dal do souvislosti s tím, jak Klaus loni prohlásil, že Raitzinger jako Němec pro něj nikdy nebyl autentickým Římanem.

Takže je jasný, kam se Klaus přesune, až mu skončí prezidentskej mandát. Vždyť kdo jinej umí bejt papežštější než papež tak dobře jako on? Snad jedině kdyby dost podpisů sehnala ta Bobošíková…

10 thoughts on “Klaus for papež

  1. Hele pocem, to je nesmysl. Klaus přefikl prej ňákou letušku, čili už neni panic. Je ale určitě pravda, že ty jeho děti nejsou jeho. Ty adoptovali s Hájkem a Livie je jen zástěrka. Každopádně kdybych někoho měl někoho nominovat, tak z hradu rovnou celou tu hvězdnou pěchotu právě Hájek a spol. Všichni čistý jak okvětí býlý lilie.

    Na rozdíl od tebe, já v Klause věřil. Ale ten konec pro mě totálně posral.

  2. VEZMU TO Z GRUNTU

    Laco dobré, úsměv jsem nasadil při nadpisu a neopustil mně až do konce.

    Tomíku, mile obhroublé, ale přesné. Já mu sice nevěřil, ale řadil jsem se k té části populace, která konstatovala, že bude alespoň dobře reprezentovat ČR v zahraničí, a že zaplaťpánbůh to není Zeman. Krásně jsme se pletli.

    Modono, ten Havlův text na Tvých stránkách je nádherný a přesný. Byl jsem u Tebe asi podruhé a pokud to nebude vadit, přijdu zas.

  3. DESÍTKA

    Těžko něco psát na text, který jak formou, tak obsahem drtí všechno od buditelů po spasitele. Desítka je skvostná (za zásadu děkuje Jarda i Bertoňák) a skutečnost, že si tu můžeme dělat legraci ze stávající presidenta je vlastně… božská.

    Osobně bych tu však raději viděl legraci z toho nastupujícího, protože podle těch jeho prosebnejch rukou to tipuju na jedno velké prázdné svatořečení…

    Neboť Václav Klaus má jednu velkou nevýhodu – je na nás příliš chytrej. A to je pravda. Tenhle národ, to je spíš to tuli muli, a pravda a láska že jako už zejtra zvítězí nad lží a nenávistí a podobný rádoby umělecký proklamace pro životní prosťáčky. Jenomže svět není ani jeviště ani hlediště. Svět není ani nevrácenej úvěr od home creditu. Svět je pravda. A pravda, ta se žije. Pokud to tedy jako… umíš.

    BRAVO… KLAUS.

    • Ano GTI, tenhle národ je tuli muli, nějak s tím vyjebat a hlavně, aby to moc nestálo. Ale nejsem si jist, že se vidí v pravdě a lásce. To by přece bral vše Karel, ne ?

      Máš pravdu v tom, že Václav Klaus je chytrý. Ale to, že máš na nočním stolku Samuelsona, z tebe ještě neudělá moudrého člověka.

      A já bych chtěl moudrého prezidenta. A zase mám na 5 let utrum.

    • Ještě k tomu mému prvnímu odstavci. Máš recht, je i pravdoláskařský, když se mu to hodí, a když mu to něco hodí.

    • LÉČBA KLAUSEM

      GTI, vnímám tu už asi pět let Tvůj pohled na „pana profesora“. Často si jej zde v komentářích obhajoval. A vzpomenu si na Tvá slova vždycky, když se čas od času snažím hodnotit jeho činy. Ale neumím to pobrat. Nevidím skrze tu mediální clonu. Nedokážu rozlišit, co je hra a co je myšleno vážně.

      Vzdávám to. Jsem vyléčen z pocitu, že se mohu dobrat pravdy. Vlastně mi ani nepřísluší tu pravdu znát.

  4. GTI, amnestii jsem si vysvětlil. Možná kdyby to udělal Klaus za ostatní, tak by to lidi vzali taky jinak. Ano Klaus je mimořádně chytrej, silnej a zaslouží si respekt. Vidí dál než ostatní. Ale tu šaškárnu se Zemanem mu ze svýho nedám…

    Jak to vnímáš ty?

    • Vnímám to asi tak jako ty. Mimochodem, tu amnestii dokonale, ale opravdu dokonale vysvětlil ministr spravedlnosti ve Sněmovně. Excelentní hodina pravdy.

  5. Klaus je chytrý …. a fasádník Libíček by možná dodal: „Dáma může bejt taky pěkná svině …“ ;-).

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *