Laco si prezidenta nezvolí

Historická chvíle se blíží. Češi si poprvé budou volit svého prezidenta prostřednictvím přímé volby. Bohužel. Jsem si totiž naprosto jistý, že ani po deseti letech, které strávil v úřadu Václav Klaus, stále nebudu mít svého prezidenta.

Obávám se, že Václav Havel zůstane nejen prvním, ale zároveň i posledním prezidentem, kterého jsem respektoval. Odmítám totiž kandidáta na prezidentskou funkci volit rozumem, budu vybírat srdcem. Proto vím, že můj kandidát neuspěje již v prvním kole.

Budu čekat na další volby. Jednou pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí.

29 thoughts on “Laco si prezidenta nezvolí

  1. Tak já na svého prezidenta stále ještě čekám a současná nabídka tento stav nezmění.
    V.H. – bez komentáře – zdraví mám jen jedno.

  2. MÝDLOVÝ PREZIDENT

    Laco, tohle může fungovat leda v americkým filmu. Tady musí zvítězit především rozum a inteligence nad sobectvím a vychcaností.

    Půjdu volit. Ale jen abych mohl kritizovat…

    • Tomíku, ale já žiju v americkým filmu! Pokračování filmu Truman Show bude uváděno pod názvem Laco Show. Bude to převážně komedie s prvky sci-fi.

  3. Mě trochu děsí ty preference… ale ze dvou (prozatím) hlavních favoritů vybírat nebudu. Dám na svůj vnitřní instinkt a budu volit Karla Schwarzenberga. Třeba nás ty volby překvapí. Tedy… doufám, že příjemně 🙂

  4. PESIDENT

    Vyřešil bych to jednoduše – Žeryk na hrad. To by tak asi nejvěrněji vyjádřilo aktuální duchovní stav téhle země. Žeryk by na nádvoří hezky panáčkoval, sem tam by si štěknul, a… mluvčího by mu mohl dělat Hurvínek. Ideální dvojka.

    P.S. Laco, (až na tu jednu výjimku) volit rozumem, to je v dané personální konstelaci v podstatě vyloučeno ze své podstaty. A srdcem? To už teprv ne. Jo, jo… někdy příště…

    • GTI, myslím, že Hurvínek už nějakou dobu jako mluvčí na hradě úřaduje. A jinak souhlas, volbu srdcem přenechám s klidným srdcem budoucím generacím.

      Od letošního prezidentského projevu jsem musel přestat poslouchat Radioužurnál. Až se ta bouře přežene, popřemýšlím o tom, že si pro sledování zpravodajství udělím amnestii.

  5. GOŤÁK NA HRAD !

    Je to celé na levačku. Není koho. Přemýšlel jsem, koho bych rád měl za prezidenta. A napadá mně jedině můj děda. Ten by ale asi nešel. Takže přemýšlím dál a z všeobecně známých by se mi líbil Josef Abrhám. Pokud někdo souhlasíte, dejme si takový malý blogerský závazek do příští pětiletky, že se ho alespoň pokusíme požádat, zda by zvážil svou příští účast.

    • TNT, je tu ještě spousta slušnejch lidí. Tak černě bych to neviděl. Kdo by se ale nechal dobrovolně tahat nesmyslně všeobecně bulvárníma médiama? Jenom blázen. Naivista.

      Co mě ale skutečně děsí je, že podléhá panice už i GTI!

      • Jasně Tomíku, ale Pepa Abája má velkou výhodu v příjmení. Takřka vždy bude podle abecedního pořadí začínat každou debatu.

      • Dobře Laco, ale nazvu to “ Přemluv dědečka “ Trochu úcty, jenom trochu úcty, do té bažiny.

  6. MÝM NÁRODŮM!

    Laco, trochu to tady rozproudi! Jaký, než tohle téma, má být víc přitažlivý pro krvelačné životní postoje všech mudrců.

    Neb ten vydobytý soustrastný pocit naší slovanské demokracie si zaslouží do poslední kapky býti využit. My jenž vždy napřed pilně, úsilně pracujíc ve vidině zítřejších oslav, my pak můžem tančiti a pogulať! Budeme tančiti, jako bychom si nohy chtěli přelámati. Zpívati, jako bychom se mohli o hlas připraviti a píti, jako bychom duši chtěli vypustiti. Po vzoru našich bratrů dělati vše tak, jako by již zjitra žádného dne, žádného světa a žádných klopotů nebylo!

    • Ty vole, ty píšeš jako když Karel mluví.

      Jít volit prezidenta je dnes jako jít k zubaři. Je to nutný, ale raději na to nemyslet a hlavně to mít rychle za sebou.

      Jediný, co nám zbejvá, je dělat si z toho srandu.

  7. Jsi pozorný čtenář Laco 😉 Formulace textu není svou lyrikou náhodná a stejně tak není náhodný sarkasmus. Odkazuje se skutečně na Karla, avšak Havlíčka a ještě k tomu Borovského. Není rovněž náhoda, že ve snaze pochopit svou vlastní mentalitu, rozuměj naší, mě donutili podprahové vědomosti otevřít a zde parafrázovat Obrazy z Rus.
    Ne pochopitelně v to, že bych zde byť v koutku očekával opětovný nástup monarchie. Nicméně jsem si uvědomil, jaká momentálně vzniká paralela právě již s devatenáctým stoletím.
    Nechceme komunisty a přitom je možná většina národa zde připravena volit monarchy pouze s tím rozdílem, že do prezidentského úřadu. Obojí tu bylo a obojí jsme My národové vyhnali, abychom je opět vzývati mohli. Co by tomu asi řekli naši předci, kteří se dnes už nemůžou shromažďovati před úřady aby ve snaze dosáhnouti ve skrze dobrých úmyslů pro blaho všech vyhrožovati mohli?

    Nehodlám volit Schwarzenberga. Nikoli však pro jeho buržoazní původ. Je to především proto, že jeho hlavní výroky končí v různých formách konstatováním, že to, co se veřejně probírá jsou jenom samé blbosti a tudíž je lepší je zaspat.
    Je to především proto, že je i na naše poměry nedůstojné aby vyčerpaný a nad únosnou míru unavený člověk reprezentoval naší zem.

    • UNAVENÝ KLUK

      Hele, divochu, jestli to, že kandidát působí unaveně, je pro Tebe hlavní důvod k jeho diskvalifikaci, tak věř, že na Tvém favoritovi najdu padesát tisíc silnějších důvodů, proč je špatně právě Tvůj kandidát.

      • Hele divochu, s tím mi nemusíš pomáhat. To zvládnu sám. A jako bonus si jich ke každýmu přihodim pár nad tvých pade.

  8. Laco, neházej flintu do žita, Karel měl silný závěr, takže má i přes svůj věkový HCP stále ještě slušnou šanci … já o své favoritce totéž říci nemohu, ale po dlouhé době můžu volit srdcem i rozumem dohromady, takže z toho mám aspoň dobrý pocit.

    • Lubo, také jsem měl favoritku. Ale volil bych jí skutečně jen srdcem, protože rozum mi říká, že je nutno v prvním kole volit někoho, kdo má reálnou šanci zamezit tomu, aby ve druhém kole zůstala dvojice Zeman – Fischer.

      • No ty vole, ty tý demokracii dáváš na prdel 😉 Vím určitě, že jí budu v prvním kole volit. Jestli ovšem dopadne druhý kolo na dvojici v kombinaci s Avatarem, tak je pro mě druhá volba jasná. Hlas Avatarovi a emigrace do Antarktidy, kde si založim svůj vlastní stát.

        • Hele, ty hrdino, však si klidně vol tu svojí kandidátku, tu svojí Bobošíkovou…

          Pak budeš v druhém kole ještě rád za Avatara.

          • Hele, čověče, to jsem dneska při pohledu do novin učinil takovej zajímavej postřeh. Bobošíková tam byla vyfocená tak nešťastně, že jsem si ji spletl s erotickou reklamou na nafukovací pannu. Pak jsem si ale říkal, proč ne. Mohla by to nakonec bejt pro ty zoufalce, co jí budou volit, docela dobrá cena útěchy 😉

            Nechtěl bych jí nějak urážet, ale u ní nikdy nějak nevím, jestli to není přeci jen její další podnikatelský plán 😉

            • Dobrý postřeh. Jestli v nejbližší době pojedeš na Klínovec, tak to střihni po starý silnici. Bobošíková tam má billboard. A kde jinde než u vesnice Domina.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *