Lední fotbal

Není to ani rok, co si tady tvrdil, že jediným sportem na světě je fotbal a všechno ostatní je pouze tělovýchova. Měl by ses teď omluvit každému, kdo tu hájil lední hokej. Po dlouhých desítkách let si totiž znovu podlehl jeho kouzlu. A stačila k tomu permanentka na první extraligovou sezónu chomutovských Pirátů.

Více než pětadvacet navštívených hokejových zápasů způsobilo, že k televiznímu sledování vyřazovací části fotbalové Champions League se musíš přemlouvat. A když o právě probíhajícím víkendu začala jarní část tuzemské fotbalové ligy, zůstal si ledově chladný. Chladnější než sněhové závěje na trávnících.

Přemýšlíš o důvodech, proč chodit na fotbal. Vždyť jediné zápasy za poslední léta, ve kterých si viděl svojí milovanou Slavii vyhrát, se odehrály v hokejové aréně Pirátů.

Naposledy teď v pátek.

8 thoughts on “Lední fotbal

  1. A odtud je už jenom krůček k cyklistice – víš přece, že Slávie vznikla původě jako cyklistický odbor ;-).

  2. Vážený pane Laco,

    dovolte, abych Vám jménem UEFA co nejsrdečněji poděkoval za dobu, kterou jsme společně trávili na trávníku i mimo něj, na baru. Byl jste nám v těžkých chvílích vždy oporou. Velký dík Vám vyjadřuje také FA ČR. Trenér Bílek v pondělí předá do rukou předsedy pana Pelty svou rezignaci, protože si nedokáže představit vítězství svého týmu bez pověstného štístka v hledišti. Pokud byste si své rozhodnutí opustit pažit rozmyslel, budete vždy vítán. V opačném případě vraťte kopačky a zážitky na vrátnici UEFA v Lyonu.

    S pozdravem Ať taje !
    Platinový Míša

    • Cher Michael,

      au début, je dois féliciter votre belle tchèque. Je tiens à féliciter non seulement la grammaire, mais aussi de style. Comme ceux de mon TNT écrit. Merci pour le compliment, bien sûr, ce que j’ai fait pour le football tchèque. Mais en ce moment, mon cœur est ailleurs. Je viens de rentrer d’un 12,5 km de ski de fond des tournées avec leurs enfants, et le soir je regarde le match de football Boleslav – Pribram, mais la transmission Vítkovice de hockey match – Pirati Chomutov.

      Mais ne désespérez pas. Avec les perce-neige première revenir. En boffin.

      votre Laco

      **

      Protože minimálně o Tomíkovi vím, že si neporadí ani s francouzskou bagetou, dovolím si zde zveřejnit volný překlad mé odpovědi šéfovi UEFA. V úvodu jsem mu pochválil jeho češtinu (gramatiku i styl) s tím, že podobně tu u mě píše své komentáře TNT. Poděkoval jsem mu za jeho pochvalu toho, co jsem pro český fotbal udělal a oznámil mu, že v tuto chvíli je mé srdce jinde, protože jsem se právě vrátil z 12,5 km běžkařské túry se svými dětmi a večer nebudu sledovat fotbalové utkání Boleslav – Příbram, ale přenos hokejového zápasu Vítkovice – Piráti Chomutov.

      V závěru jsem Platiniho uklidnil, že s první sněženkou se vrátím. Jako machr.

        • Tomíku, 12,5 km na běžkách není nic, co by tě mělo přivádět v úžas. Jedině snad, kdyby ses k této kótě hodlal sám přiblížit.

      • Laco, není třeba chodit kolem horké ratatouille. Oba se známe s Míšou od té doby, co nám doručil vstupenky na EURO 2012. Já mu teď pomohl s dopisem pro Tebe, protože mne o to požádal. Neumí totiž tak dobře náš jazyk, jako Ty ovládáš ten jeho ( jen tak pro zasmání – největší potíže mu dělá vyslovit objednávku Pařížského salátu u nás byféé ).

        Nakukuje mi teď přes rameno a vzkazuje, že Tvůj jarní návrat bude pro něj osobně stejná událost, jako příchod Beckhama do PSG.

        Laco, on Ti věří, nesmíš ho zklamat.

        • TNT, dokud bude na zimním stadionu tepleji než na letním, Michael mě na fotbale neuvidí.

  3. Palec nahoru za oba komentáře hoši!!! Já jdu večer na fotbal a s tim nehne ani vytříbený sloh a přesvědčující argumenty Laca v přechodu 😉 …ani ruce od sněhu vytahaný až na zem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *