Mistři!

Vždycky to bude svátek. Ten největší. Letos jsi moc zápasů neviděl, ale to hlavní ti neuniklo. Zápas Brazílie – Německo. Semifinále mistrovství světa. Výsledek není důležitý. To podstatné se odehrávalo v hlavách vítězů již v průběhu zápasu.

Němci dali během první půlhodiny pět gólů. Nebyly to žádné náhodné branky, ale padly po hezkých akcích. Brazílie nebyla na kolenou, byla na tom mnohem hůř. Topila se v slzách beznaděje a zoufalství.

V tu chvíli semifinálový zápas skončil. Po přestávce se totiž rovnou hrálo finále. Němci se díky druhému poločasu stali poprávu vítězi turnaje. Vzdali se totiž možnosti soupeře potupit, zesměšnit a ponížit.

Přidali sice ještě další dva góly, ale vyvarovali se siláckých gest. Svojí umírněnou hrou bez exhibic a přehnaných emocí prokázali totiž smysl pro fair play, nadhled a velkorysost. Vlastnosti vítězů. Vlastnosti mistrů světa.

Respekt.

5 thoughts on “Mistři!

  1. Laco, kamaráde, jeden… JEDEN blogýnek z fotbalové události století… a ještě napíšeš, žes toho moc neviděl ani v TV… a teď jako čekáš, že Ti tady budeme my, pro které je fotbal víc než manželství, psát nějaká moudra jo? …. Není problém 😉

    Dobře to píšeš. Myslím, že Brazilci jsou nakonec i rádi, že se jim ta fotbalová lapálie přihodila právě s Německem, protože mít v tom zápase za soupeře nějaký temperamentnější národ, nemuselo to dopadnout dobře. Když výprask, tak Made in Germany.

    • Máš pravdu, TNT. Jeden článek o největší světové události posledních čtyřech let je žalostně málo. A to jsem ho navíc zveřejnil jen pár okamžiků před tím, než se v Riu rozzářil závěrečný ohňostroj.

      Když Messi stoupal po schodech pro ocenění nejlepšího hráče šampionátu, článek na blogu ještě nebyl. Messi to dobře věděl, neboť čte jeho argentinskou mutaci (vychází tam pod názvem Boží ruka).

      Proto byl tak smutný. Omlouvám se.

      Querido Lionel, lamento haber arruinado su noche.

      • Laco, náš společný kamarád Leo ( ne ten časák voe ) mi brečel do telefonu, že už mu nenapíšeš, nezavoláš… Dej mu ještě šanci kámo, on ty góly dá v Barce a zase bude dobře…

        Hele a Jirka Paroubek na blogu, který si píše na iDnes, si voe stěžuje, že Němci ty Brazilce nešetřili ani za stavu 5:0… Vo co komu de? …. A Dejv Lafata dal právë šestý gol… to je pravičäk jak řemen, jsem zvědav, co na to zítra Jirka…

        • TNT, před chvílí jsem Messimu poslal esemesku (mám ho v telefonu uloženého jako „Lenka“, protože žena už na něho začínala žárlit). S radostí jsem mu oznámil, že jsem sestříhal jedno parádní fotbalové video.

          Nechám ho samozřejmě trošku vycukat a zde na blogu video zveřejním až později. Počkám, TNT, až o mém blogu napíšeš Jirkovi Paroubkovi. Taky si to video zaslouží vidět.

          • Laco, to je od Tebe hezké, že jsi na Lea nezanevřel. Hned mi volal, že má mnohem lepší náladu, a že se radostí pokousal s nějakým novým parťákem v útoku nebo co.

            Jirkovi napíšu, spolehni se. Hned co si vzpomenu, jak jsem si ho uložil do telefonu. Volal jsem už na “ Jiřina“ a “ Jitka“, ale zvedly to nějaké ženské. Teď už je pozdě, tak až ráno zkusím “ Kočičák „, ale to je poslední šance, nikoho jiného v mobilu nemám.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *