Pirátský zámek

Fanouškovství je něco, co lidi spojuje. Fanouškovství je něco, co se dědí po generace. Fanouškovství je něco jako kotva v rozbouřených vodách. Fanouškovství není láska ke konkrétním hráčům, protože ti už příští sezónu mohou hrát jinde, fanouškovství je láska ke klubu, neboť ten tu bude stále.

Piráti Chomutov. Klub, kterému se letošní sezóna nepovedla. V extralize skončil poslední s rekordem v podobě 24 porážek v řadě a doma nevyhrál již čtyři měsíce. Ale je tu baráž, šance na reparát, šance na záchranu extraligy i pro příští sezónu. Můžeš zůstat doma a nadávat. To se ale pak nepočítej mezi fanoušky klubu.

Skuteční příznivci Pirátů půjdou do hlediště fandit. Zapomenou na předchozí nezdary, zapomenou na žabomyší války a hlasitě podpoří jednotlivé hráče, aby svým výkonem zachránili extraligu. Ne pro sebe, ale pro tisíce z nás, kterým osud klubu nikdy nebude lhostejný.

Je snadné fandit, když se vyhrává. Nejsilnější pouto mezi klubem a skutečnými fanoušky ale vzniká až ve chvíli, kdy se nedaří.

#piratsky_zamek

One thought on “Pirátský zámek

  1. Dobře dětí! Jsem zvědav, jestli se to chytí a budete mít v Chomutově zámecké schody 🙂

    Jinak si Laco trefně definoval to pravé fanouškovství jako lásku ke klubu bez ohledu na to, zda se hraje o titul, nebo o záchranu. Správný fanoušek nepochybuje, správný fanoušek se neptá, správný fanoušek jde a fandí 😉

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *