Pohádka o Pirátech

V jednom zapomenutém městě v Sudetech postoupil místní hokejový klub po dlouhých desítkách let do nejvyšší soutěže. V sezóně se hokejistům nedařilo a skončili v baráži. Když v polovině soutěže o záchranu doma s největším soupeřem prohráli, stal se zázrak. 

Zatímco jinde by fanoušci svůj tým zatratili, v onom městě fandové uspořádali několik akcí, kde svým hráčům jasně ukázali, že za nimi stojí. Od té doby hokejisté hráli jako vyměnění, slova bojovnost, odhodlanost a víra pro ně přestaly být prázdnými pojmy. 

Přesně dva týdny od onoho fanouškovského zázraku vyhráli hokejisté zápas znamenající jistotu záchrany extraligové příslušnosti a v posledním domácím zápase sezóny tak mohli hráči poděkovat svým fanouškům, kteří jim nepřestali věřit.

..

Život ale není vždy pohádka.

Piráti – Bílí tygři 4:5 pp
(vítězný gól padl tak, že lehké nahození libereckého hráče 9 s před koncem prodloužení si brankář Pirátů srazil do vlastní branky)

21 thoughts on “Pohádka o Pirátech

  1. Pak ale pán král, říkejme mu třeba Veverka II., po vypití čtyř korbelů zlatavého moku připustil, že mu těch 500 tis. zlatých, určených pro družinu vojáků z království Olomouckého, za dohodu o neútočení stojí, a to ještě než opustí své poddané a vydá se na zkušenou do světa nekonečných prérií, svobody a hojnosti McKrmě.
    A poddaní? VĚŘÍ … 😉

    • POHÁDKY O MAŠINKÁCH

      Hezká pohádka, Vankelte. Nabídnu obdobnou v moderní podobě, aby jí pochopily současné děti:

      V pátek dopoledne se na peróně olomouckého nádraží zjevuje nenápadný plešatý chlapík, ve kterém někteří z cestujících poznávají jednoho ze zlatých hochů z Nagana. Místo jízdenky si kupuje jen vstupenku na nástupiště, nikam totiž nejede. Ani nikoho nečeká. Jen vyhlíží vlak.

      Dobře totiž ví, že na pátou kolej už ráno přijel vlak plný uhlí a jen o dvě koleje dál stojí vlak plný nových Octavií. Aby se správně rozhodl, musí ještě počkat na vlak z Liberce.

      • No jo, ale ten nenápadný plešatý pán ví, že tak jako tak jeho družina nezvítězí i kdyby přijel v nové Oktávce nebo s plným bílým tygříkem (což L i MB vědí), ale věří, že si to nemyslí pan král Veverka II. Co z toho plyne?
        – pro MB a L finanční risk s vysoce pravděpodobným negativním výsledkem hraničícím s jistotou;
        – pro krále Veverku jistota.
        A poddaní – VĚŘÍ …

        • Vankelte, baráž je hospodářská soutěž čtyř soukromých subjektů. Jeden z nich teď od jiného potřebuje akutní hospodářskou výpomoc. Pokud výměnou nabídne finanční příspěvek na letní soustředění, či zapůjčení tří hráčů na hostování, už je věcí dohody obou stran.

          Na tom nevidím nic amorálního, a proto stále neztrácím důvod VĚŘIT.

          • Hospodářská soutěž to je, ale proč k tomu ještě hrajou ten hokej? ;-).
            Stačí bod.

              • Obávám se, že pokud se LB a MB složí na pořádně nacpaný vlak směřující do Olomouce, pak je možné, že i remízou jejich zápas skončí 🙁

      • 😀

        Fakt sem chodím rád. Mocinky vnímaví lidičkové, samá sluníčková písmenka a dudy s šedesát devítkou na zádech.

  2. Tak hoši, píši Vám ze zadního sedada svého korábu. Na telce Svéráz národního lovu a pod levačkou dvoje průměrný Voelkly a jedny suprácký Elánky. Odpočívám. Vim, že to tu nikoho nezajímá. Vim, že to je téma mimo téma. Jen jsem Vás chtěl nasrat 😉

    TNT, moc pěkný postřehy!!!Začnu si je zapisovat. Tydle životní moudra by neměly upadnout v zapomnění 😉

    • Psát komentáře na tento blog z pracovního PC, to není ten pravý rajc. Duda neduda. Ale nastavit v navigaci směr Livigno, za volant posadit kámoše, sám usednout na pravý zadní sedadlo (jasně, toho automatickýho pilota musíš mít pod kontrolou), najet si na nejlepší hokejový blog na světě, dát vzpomenout na březnové lyžařské téma a vrátit se tak v čase, to je výkon hodný Tomíka.

      Šťastnou cestu a stay tuned.

    • SVÉRÁZNÝ TOMÍK

      Tomíku, podle značky lyží vidím, že vezeš samé slušné lidi. No a musím uznale pokývat hlavou, protože vyrazit na lyže v půlce dubna, to je o morálce a pravém lyžařském srdíčku… jsi dobrý.

      Napiš pak, jak se Ti líbilo, já v Livignu nikdy nebyl, ale na příští rok ho mám v širší nominaci.

      Tak nezapomeň na pořádné espreso hned na první benzíce, štastnou cestu a čekám pak přiznání, že sis koupil bodovku, protože celodenní skipas se na terase neprojezdí.

  3. TNT, jsem tu prvně a svahy znám v tento okamžik jen z výhledu jakýhosi biohotelu. Vypadá to na slušný dálnice. Včera jsme to trochu přehnali s grapou, prosekem, aperolem, špiricem, vínem a pivem…kafe bylo taky, takže se budou široký mantinely hodit. A podle prvního večera hádám, že to tu mají všichni stejně 😉

    Nic jdu se pozvracet na svah, protože odpočívat tu rozhodně nehodlám 😉

    • VRCHOLOVÝ SPORTOVEC

      No, ještěže mám blog. Už jsem si pohrával s myšlenkou, že bych s Tomíkem někdy vyrazil na lyže, ale když vidím tu morálku… Celou noc se požívají alkoholické nápoje a na svah až po obědě.

      I nadále budu jezdit na hory bez Tomíka. I nadále si budu na horách připíjet na zdraví iontovým nápojem. I nadále budu mít večerku v deset. I nadále budu ráno první u lanovky.

      Jdu si zaběhat.

    • GRAPATÁ

      Lanovka ho překvapila,
      když bublina se přiklopila.

      On bušil, tloukl, žadonil,
      však Elánky si komplet zblil.

      Pak kudy jezdil, tudy blul,
      však na večer už pikle kul.

      Dal si vodu, spát šel vedle,
      ráno vstal a koupil Voelkle.

      Od té doby nepije,
      a na lyže si neblije.

  4. TNT, už jsem zase zlitý, pro ostatní k zblití. Mě to ale nevadí, mám kvalitní nářadí. Však musím se ohradit proti tomu vstávání. V sedum ráno rozcvička, v osum, možná devět, první jízdička. Snad vadná wifinka, kterou tu ladila ňáká pipinka. Laco, tyhle laciný postoje, vůbec mi nejdou do zbroje.
    Trochu slov závěrem, ať tu po sobě neblejem. Příští rok jsem tu zas, tak doufám, že si tu konečně dáme sraz.

    A bez dětí!!!

  5. Piráti gratuluji! Nevím, co je zajímavější. Troufnu si tvrdit, že je mnohem zajímavější fandit o poslední místo než o první 😉

    Upřímně jsem rád, že jste to zvládli. Laco palce hodně vysoko nahoru za podporu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *