Pozdravy z Krušných hor – díl. I.

Nevěřil bys, že to jednou budeš milovat. Je to už dvacet let, cos začal objevovat krásu Krušných hor. Od Litvínova přes Klíny po Český Jiřetín. Od Jirkova přes Svahovou po Horu Sv. Kateřiny. Ale nejvíc doma jsi v té části od Chomutova přes Měděnec po Klínovec.

Napadlo tě část té krásy začít dokumentovat. Kamerou. Jedno odpoledne na sklonku září a jedno odpoledne na počátku listopadu. Ty, jeden z Tvých synů jako asistent, kamera, stativ a slider. Větrníky nad Rusovou, pohledy od Měděnce a z Mědníku. Více jste nestihli.

Je to první nesmělý pokus. Je znát, že ti chybí zkušenosti. Krátkému videu navíc chybí myšlenka, vlastně jde pouze o sled různých záběrů různých kvalit. Bez ladu a skladu. Ale je to dělané s láskou. S láskou k natáčení a střihu, s láskou ke Krušným horám.

To be continued…

8 thoughts on “Pozdravy z Krušných hor – díl. I.

  1. Laco, to tak většinou bejvá. Když si myslíš, že má něco vzniknout jen tak a pak se ukáže, že to je dokonalý. Nechtěl’s myšlenku a přinesl’s rovnou poselství.

    Ta samota, chlad…všude to cítím, to je ještě stále pro mnoho lidí domov. S každou návštěvou cizince jsou však samota i chlad intenzivnější.

    Mohl bys dělat klipy pro Floydy 😉 Za mě tentokrát palec vysoko nahoru bejku!!!….jdu si to pustit znovu.

  2. PARÁDNÍ!
    Mám to taky všechno zmapovaný (zu Fuß). Ve výhledu co část, to úplně jiný charakter krajiny (Krušné hory – pravý horský masív, České středohoří – stepní homolovité vyvřeliny, Džbánsko – lesnaté stolové hory, Doupovské hory – vysočina, pak ta oherská průrva na Louny, Slaný, Prahu …). I Říp bývá (nejen) od Měděnce vidět. Nebýt tu doly, průmysl a ten lidskej xindl, tak by tu bylo tak krásně ;-).
    I kdyby to video bylo jednou tak dlouhý, tak to pořád bude krátký.
    Tomik: Copak asi ty můžeš vědět o Krušných horách ….? 🙂

    • Vankelte, bohužel už je to tak, že ta větší část mého života není spojena s Vejprtama a okolím. Já jsem to tam ale narozdíl od tebe kolikrát jen neprošel! Když bylo třeba tak i doplazil. To se ještě točil Lučan za 3.30 🙂

  3. Chlapi, díky.

    Věděl jsem, že minimálně dva diváky mám jistý. Tomík a Vankelt. Kucí vod nás. GTI okomentuje až video z Klínů nebo Hory Sv. Kateřiny (nebo snad z klína Kateřiny?).

    Zjistil jsem, že natáčení přírody je úžasný relax. Takže, jak bystřejší z vás z titulku a závěru článku pochopili, bude pokračování. Pokud se mi povede vyvážit bílou, očekávejte snímek Zima v Krušných horách.

    • palec hore, dívám se na to z opačné strany, dejme tomu odsud, ale je to stejně krásný, kyselé, ale naše

    • GTI, díky! Ale čekal jsem Tvůj pochvalný komentář o jeden podzim později, kdy vyrazím točit třeba na Flájskou přehradu 😉

  4. Laco Rodriguez

    Včera jsem se po dlouhé době mrkl na Machete a myslel jsem si, že už nikdy neuvidím nic tak krušného. Mýlil jsem se. Doufám, že ty pokračování budou alespoň dvě. Už se nemůžu dočkat na Pozdravy z Krušných hor zabíjí a Pozdravy z Krušných hor opět zabíjí.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *