Proč volit Zemana

Víš, Máňo, já k volbám vždycky chodil rád. Mám už jich za sebou snad desítky. Ale prezidentský jen jedny. V prosinci devětaosmdesátýho jsem stál před vchodem do Federálního shromáždění a na přicházející komunistický poslance skandoval „Volte Havla!“ Nečekal jsem tehdy, že na další prezidentský volby si budu muset počkat bezmála jedno čtvrtstoletí.

Máme za sebou jejich první kolo. Jeho nejsilnějším momentem bylo, když kandidáta ODS porazila ta paní, co moderuje adventní koncerty. Na vině jsou asi především billboardy s heslem „Naše země, naše pravidla“, který po vyhlášení prezidentský amnestie nabylo správného významu.

Další podstatnou událostí bylo, že do finále nepostoupil ani ten zajímavej pán, jehož obličej nebyl v televizních debatách na modrém pozadí vidět. A to je klika, protože v případě jeho vítězství by do přištích voleb přišel neúspěšný jmenovec výše zmíněné paní s potetovaným obličejem.

Hele, bábo, Klaus má pravdu. Prezidentský volby jsou útokem na jeho osobu. Lívia to řekla taky dobře. Je lepší mít na hradě narcistu než nacistu. Ale některejm argumentům nerozumím. Hlavně teda těm, který prezentuje Karel, to musím vždycky nastražit uši. Ale to bude asi tím, že je starej. To se pozná podle toho, že on používá MacBook, zatímco Miloš je s mobilem Aligator velmi cool.

Oba kandidáti ale národ bohužel radikálně rozdělují. Příznivci prvního jsou prý závislí na sociálních sítích, druhého volí lidé závislí na sociálních dávkách. Aktuální kampaň tak nevypovídá o kandidátech, jako spíš o voličích. Vítězství Miloše Zemana v letošních prezidentských volbách tak bude přesně tím, co si současná Česká republika zaslouží.

13 thoughts on “Proč volit Zemana

  1. Přísahám, že do pátečního večera budu dělat všechno proto, abych ČR nasral, tedy aby nedostala, „co si zaslouží“ 😉 A pak si z Aligátora nechám ušít botky.

  2. Taky se obávám, že si to zaslouží. Ale pojďme ještě zkusit něco proti tomu udělat.

  3. Nikdy jsem neměl rád pány s knírkem ani vepřové hlavy, leč k tomu zemědělství mám přece jenom blíž.

  4. Pěkný Laco! Je jasný, že joudové nemůžou ocenit inteligentní, názorově a morálně pevnou dámu jakou je paní Fischerová (nepléct s manželkou komunistickýho zemáka Fischera) Na to jsou příliš slepí a sebejistí 😉 Naštěstí pro ni. Plně totiž souhlasím s tím, že národ si víc než to, co nám ve finále zbylo, nezaslouží.

    Nevolím Karla! Pouze mu jdu dát hlas.

  5. I ty, Brute?
    Omlouvám se, ale dnes tě nemohu poplácat po zádech. Mám už dost předvolebního humbuku. Nechce se mi ani na net a ať otevřu cokoliv, vyskočí tam na mě minimálně několik názorů na jednoho či druhého kandidáta a stovky komentářů k tomu. Ani jednoho jsem nevolila, ale svou povinnost splním podle toho, jak to cítím já. Poté, co jsem zablokovala všechna sdílená „cosi“ i vyjádření a komentáře mých přátel na FB, chtěla jsem si konečně přečíst něco rozumného s jistou dávkou humoru tobě vlastního a těšila jsem se na další vtipný příběh ze života. To zklamání…takové zklamání.
    Hele, Máňo, už i Laco….tak to je konec.

    P.S. Názorem ani formou si samozřejmě nezklamal. Velmi dobře napsáno. Je to jen můj momentální stav. Je mi smutno z toho, kolik vztahů je blbou náladou a volební rozpolceností pošramoceno. Zlo plodí zase jenom zlo. A těžko říct, zda vhozením naší volby do urny blbá nálada v naší zemi zmizí.

    • PIRÁTSKÁ VOLBA

      Jeanne, když už máš tu potřebu trávit čas na internetu, doporučuji se raději odebrat na stránky diskusního fóra chomutovských Pirátů a tam v klidu přečkat, než se to volební šílenství přežene.

      Je úleva číst si názory fanoušků o tom, jestli by měl Hruška hrát v první nebo čtvrté lajně a zda má ještě vůbec Kraft síly na extraligu. Ty diskuse jsou sice stejně nesmyslné jako politické debaty, ale nakonec se všichni diskutéři sejdou na zimáku a pod jednou vlajkou společně fandí jednomu týmu.

  6. Laco laco, konečně někdo (Jeanne) napsal něco co může a má napsat každý rozumný člověk a ty ho posíláš na Piráty ? takhle si tu demokracii nepředstavuji…nebo se tady nesmí psát nic co neodsouhlasí K.S. ?

    • Piráti jsou dobrá volba. Tam posílám jen lidi, kteří si to zaslouží. Však si vzpomeň, díky komu máš permanentku.

      • Aha, to jsem špatně pochopil, měl jsem dojem že chození na Piráty je za trest :-), tedy aspoň podle mé šedivé hlavy…..a že jen masochisté jako já a Ty jsou toho schopni s nadhledem a to ještě podpořené pivem v ruce.
        Piráti ole.

        • Jeanne je taky Pirátka a Laco to ví. Chodila fandit na zápasy, kdy to už už vypadalo na postup. Bohužel v době, kdy to konečně vyšlo, byla Jeanne už Pražák jako poleno. A i když ve fotbale fandí Slávii (mladá chodí do školy na Eden) a Baníku Most (synátor se stal černozelený), v hokeji Piráty nikdo nenahradil. Alespoň v srdci Jeanne ne. Jen prostě fandí na dálku.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *