Roger Waters – The Wall, Berlín

Tak už všichni díky popisu Tvého výletu do Berlína víme, že na hlavním nádraží německé metropole mají McDonald’s, a že na Olympijský stadion se dá dojet metrem. Ale až na Tomíka, který využil prestižní klubovou kartu Laco+ a zavolal ti do klubu, my ostatní na Tvé zážitky a dojmy z koncertu tady zatím čekáme marně.

A přitom všichni, co sem chodíme, bychom zasloužili vědět, že po zvukové stránce jsi lepší koncert nezažil. Bez jediného kazu byla i vizuální stránka produkce. Animace promítané na zeď širší než fotbalové hřiště s atletickým oválem dohromady byly po technické stránce dokonalé, to je bez debat. Ovšem horší to už bylo s obsahovým sdělením.

Chápeš původní koncept rockové opery The Wall. Autobiografický příběh chlapíka, který ve válce přišel o otce, zažíval ponižování od učitelů, rozešel se s manželkou a kvůli těmto zkušenostem staví mezi sebou a okolním světem zeď. Ale ty z koncertu díky doprovodným animacím odcházíš s pocitem, že jsi celé dvě hodiny sledoval agitku nějaké levicové strany.

To ovšem nic nemění na tom, že máš za sebou silný zážitek. Dokonalé provedení jednoho z nejzásadnějších děl rockové historie. Navíc v Berlíně, obklopen zástupci národa, který se před osmdesáti lety na stejném stadionu nechal strhnout úplně jiným vůdcem, než jakým byl minulou středu Roger Waters.

8 thoughts on “Roger Waters – The Wall, Berlín

  1. THE WALL II.

    Sedím… zírám do tmy monitoru… neschopnej jediného pohybu, neschopnej slova.

    Skvostné. Prostě skvostné, skvostné… skvostné.

    BRAVO LACO!

  2. Laco, není co dodat! Perfektní sdělení v perfektním kabátě, prostě dokonalý!!!

    Příště si akorát stoupni, sedět ještě furt snad nemusíš, abys byl maximálně kilometr od pódia 😉

    Jinak jak jsme probrali na naší lince bezpečí, osobně to považuji za nejlepší hudební dílo novodobé historie. Přesah je bezprecedentní. Ano, je to zaměřeno na hluboké emoce, ale chápat to jako levičáckou agitku, to mi přijde trochu moc. Viděls a slyšels někdy zpívat naše rockery, já nevim…Grebeníčka, Ransdorfa nebo Zemana? Ty vole dají stěží Skákal pes a když je nejhůř, tak Jede jede mašinka… 🙂

    • TNT, díky, nechtěl jsem tady z toho dělat zeď nářků, pocity a zážitky z berlínského výletu bych mohl popsat Čínskou zeď, ale bál jsem se, že za některé mé výroky by mě mnozí chtěli postavit ke zdi. Ale možná, že jen zbytečně maluji čerta na zeď.

      • Já Ti rozumím. Je to jak říká Pavel Zedníček. Hlavou zeď neprorazíš. Ale říkej to lidem. To je jak bys mluvil do zdi.

  3. Tak, teď to TNT zazdil.
    Kdybych si měl vybrat mezi zdí v Berlíně a v Matiční, tak neváhám.

  4. Sorry nemam cas to cist ani poustet video, takze jsem jenom cetl Wall Berlin Laco a videl fotku z videa jak slapes s taskou. Z tohojsem si vysherlokoval, zes jel do Berlina nakrast cihly?

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *