Snaha se cení

Nedělní odpoledne. Něco po čtvrté, na hory padá soumrak. Nejvyšší čas vrátit se s dětmi k autu. Mlha, mínus deset. Dvě hodiny na běžkách stačily. Balíš věci, startuješ auto a hledáš výjezd z prázdného parkoviště. Z bílé tmy se náhle vynořuje chlapík, který výjezd nenašel a s Fabií skončil v závěji.

Prosbu o pomoc samozřejmě neodmítáš. Vlastními silami auto bohužel ze sněhu nevytlačíte. Chlapík z Fabie jde do kufru pro lano, ty pro vlečné oko. Cestou přemýšlíš, kam se vlastně to oko musí našroubovat. Než to stačíš zjistit, přichází řidič z posledního auta, které na parkovišti ještě zůstalo. Pětkový bavorák v kombíku má tažný.

Přesto řidič Fabie velmi oceňuje tvoji snahu pomoci.

Vymrzlý a unavený se vracíš domů. Horká koupel a teplá večeře. Čerstvě upečené tvarohové buchty a káva. Pohodu naruší telefonát. Tvá kamarádka potřebuje pomoci. Volá z volebního štábu prezidentského kandidáta Karla Schwarzenberga. Potřebují někoho, kdo by z Chomutova okamžitě odvezl tři metráky volebních materiálů do Liberce.

Prosbu o pomoc samozřejmě neodmítáš. Je sedm večer. Počítáš, že když z Chomutova vyrazíš v osm, někdy mezi druhou a třetí v noci jsi zpátky. Cestu přes Děčín zamítáš, v zimním počasí je silnice na Nový Bor horší než obvykle, pojedeš tedy přes Prahu a Mladou Boleslav. Než se ale stačíš obléknout je akce odvolána, našlo se jiné řešení.

Přesto kamarádka velmi oceňuje tvoji snahu pomoci.

Někdy prostě stačí jen projevit dobrou vůli.

13 thoughts on “Snaha se cení

  1. Laco, to je pěkná shoda okolností. A je fajn, že bys opravdu sednul za volant a jel pomoci. Znám lidi, kteří se však sami (často předem) nabízejí, že pomohou, a nakonec… Prostě místo projevu dobré vůle rovnou praktikují slibem nezarmoutíš. #volimkarla

  2. Kvůli Kárl(ovi) bych ani nevstal, ale s vidinou případného (pozdějšího) kamarádčina „ocenění“ mé snahy bych do toho šel ;-).

  3. Nebylo to vzhledem k výsledkům 1.kola nošení Karlova dříví do Karlových lesů.V našem rudém kraji by jich bylo potřeba možná více.

  4. Já bych ještě jednou chtěla poděkovat Láďovi ale i tvé manželce Markétě, oba víme, že ona má na tom svůj podíl :-). Bohužel celá akce dopadla, špatně. Dnes pro to měl dojet někdo z Liberce, ale porouchalo se auto. Tak se to teď řeší z Prahy. Snad noviny do Liberce dnes dorazí. Stojí za to :-). Jinak všechny v Ústecké kraji zdravím a volte KARLA !!!, zdravím z Prahy.

    • Slečno/paní, nemusíte nám napovídat, koho máme volit. I lidé v Ústeckém kraji mají svůj názor a rozum. Nesnižujte se k takovéto plamenné agitaci svazáckého typu.

      • Vankelte, ber to trochu s nadhledem 😉 Je to jen snaha někomu poděkovat. Daleko horší je ten vyzubej obličej Zemana na bilbordech podél silnic co sto metrů. Ten upřímnej pohled mě pokaždý vyděsí tak, že furt strhávám řízení.

        Demokracie je hold demokracie . Jestli budeš ale volit Zemana, tak počítej s tím, že Tě tady semelou na Maděru!!! 😉

        • Tomiku, ta poslední věta nemá chybu ;-).
          Nejsem umělec z Prahe, co má jasno, ale jakou smrt si vybrat – utopením nebo oběšením? Mažňák, Losna, Losna, Mažňák …? Mám 18 důvodů, proč nevolit K. a dvacet bez dvou důvodů, proč nevolit M.
          Proto páteční a sobotní návštěvu urnového háje nejspíš nahradím prací.

          • Vankelte, nejhorší možnost je nevolit vůbec. Až se tě děti jednou budou ptát, tak abys věděl, za jakého kandidáta se jim máš omluvit.

            • Až se mě na to jednou budou děti ptát, tak oba pánové (a možná i já) už budou pár sáhů pod zemí …

          • Souhlas s Lacem Vankelte. Srdcem jsme už někteří z nás volili, ale hold teď je na řadě matematika. Mínus dvacet je míň než mínus osumnáct! Tu dvojku si tam nech stranou jako konstantu céjedna 😉 A vyjde Ti, že za mínus osumnáct prostě dostaneš víc. Víc člověka.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *