Hra o nakupování a šoustání

Už mám nakoupenoJe těžké shrnout do několika řádků pocity z téměř tříhodinové divadelní hry, ve které vás sice zpočátku překvapí, když hrdinka chvíli hraje svlečena do půl těla, ale později vám již nepřijde divné, když si sundá kalhotky a ováže jimi hlavu jiného herce. Co napsat o tom, že si na jevišti mužští hrdinové vzájemně vrážejí jazyky do hlavy nebo do řitního otvoru? Jak okomentovat hádku dvou homosexuálů ukončenou výkřikem „Jsi píča! A já píči nenávidím!“?

Dílo Marka Ravenhilla Shopping and Fucking nelze jednoduše vyprávět. O tom by mohlo vyprávět několik desítek chvílemi velmi zkoprnělých diváků, kteří toto úterý strávili večer v chomutovském divadle.

Vysvětlení pro nepravidelné čtenáře blogu: Prvních sedm komentářů pod tímto spotem je reakcí na skutečnost, že více než jeden den byl tento spot zveřejněn pouze v podobě titulku Nakupování a šoustání s podtitulkem COMING SOON.

14 thoughts on “Hra o nakupování a šoustání

  1. bojuješ o toplist?
    fandím ti 🙂
    ještě pár příspěvků a webský se bude červenat…

  2. Mimochomutovští asi zatím nechápou… Některý scény byly drsný 🙂 , ale bylo to hooodně zajímavý.

  3. Skvělá hra, svého času s tím velký úspěch mělo divadlo z Ústí nad Labem. Opravdu bych si na to zašel znova velmi rád, bohužel Chomutov daleko, předaleko.

  4. kdo neviděl, nemůže soudit..a už vůbec vznášet výtky na Lacův blog, skrze tento článek. Já jsem na Shopping and fucking byl před cca 4 lety v Činoherním stuidu v UL na Střekově. Popravdě jsem nevěděl na co jdu, protože jsem byl přemluven přáteli z UL roomu na Xchatu. Popravdě některé scény mě opravdu znechutili ale celkově to bylo skvělé představení. Večer po představení jsem byl celkem rozmrzelý ale s odstupem času to vidím jako kulturní zážitek. Dnes pak opět děkuji svým přátelům za tento kulturní zážitek.
    Nevidím nic špatného na vulgárním vyjadřování herců při hereckém výkonu. To by se dalo přirovnat ke snaze změnit chuť sladkého pečiva na slanou.. 🙂 A to by jsme snad vážně nechtěli!
    Abych to shrnul.. je to prostě hra ze života a o životě. A komu se to nelíbí, měl by se odstěhovat na jinou planetu..

  5. jen pro úplnostV textu jsem se nezmínil o tom, že představení přijelo do Chomutova představit Činoherní studio z Ústí nad Labem.

  6. ja jsem na tehle hre byla pred tydnem a musim rict, ze ta hra mne naprosto vtahla. Proste silny divadelni zazitek. Ty sceny jsem brala jako soucast pribehu mozna i male oziveni. Opravdu zvlastni atmosfera….

    btw nevite jak se jmenovala ta pisnicka, kterou hrali pri stehovani kulis?udravim, t

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *