Jsem větší šampion než Roman Šebrle

Tohle doma nezkoušejteNáš zlatý desetibojař se nedávno přiznal, že jeho rekordem je 32 knedlíků. Při této příležitosti jsem si vzpomněl na asi dva roky starou příhodu, kdy jsem se u oběda nechal vyhecovat kolegou z práce k sázce, že k mé oblíbené rajské omáčce sním na posezení 35 knedlíků. Kolega (říkejme mu třeba Luboš) je pro každou srandu a v restauraci chomutovských městských lázní, kam jsme tehdy chodili na obědy, zařídil vše potřebné.

Jednoho pátečního dne jsme se tedy sešli u stolu v nejvzdálenějším koutě restaurace, Luboš postavil na stůl hodiny (pokus byl omezen jednou hodinou) a servírky mi začaly servírovat rajskou s knedlíky. Prvních deset knedlíků jsem spolykal jako nic. U dvacátého jsem si objednal minerálku, ale stále jsem se nemohl zbavit pocitu sucha v ústech. Třicátý knedlík jsem již přežvykoval hodně dlouho. Nevěřili byste, jak je v jisté chvíli problém sníst jeden jediný knedlík. Naštěstí jsem tu krizi zažil právě až u toho pětatřicátého. Vyšlo mi to na chlup přesně. Ten šestatřicátý bych do sebe nedostal ani za nic.

Jako u každého sportovního výkonu zbývá ještě uvést výsledný čas: necelých 20 minut. Od věci možná nebude zmínit se o mé váhové kategorii: 73 kg (178 cm). Dnes bych ale už do podobné sázky nešel.

7 thoughts on “Jsem větší šampion než Roman Šebrle

  1. Není knedlík jako knedlíkKdyby to tak byly švestkové knedlíky to by pak byl výkon hodný opravdového rekordmana 🙂

  2. Ve třeťáku na intru jsme měly stejnou soutěž. Já a Stáňa. Podávala se odporná vokurková omáčka. Děs! Vyhrála jsem sázku 10,-Kč (dříve Kčs). Spořádala jsem jich 26 a nemohla jsem se dostat do pokoje. Ještě dnes je mi špatně. A má váhová kategorie byla 62kg a 173cm. Tak všem "knedlíkářům" přeji dobrou chuť 🙂

  3. TrnkobraníDoporučuji někdy shlédnout na vlastní oči finále Trnkobraní v pojídání švestkových knedlíků, to je teprve věc 🙂 I když to vyhrává takový malý hubený a ti tlustí velcí končí vždy na těch zbývajících místech 🙂 Co si matně pamatuji, snědl 180 švestkových knedlíků 🙂

  4. HOVÍNKOStrašně mi vrtá hlavou, jak dlouhé může být hovínko po absolvování takového rekordního výkonu. Nebo dochází k postupnému "uvolňování", pane Šebrle?

  5. SmekámJednou jsem se také pokoušel o podobný čin, akorát, že to měla být jenom statistika, kolik se jich do mě vejde – nakonec se jich do mě vešlo 21 a tím jsem končil a už jsem poté musel ležet. Hold, kdo umí, ten umí;)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *