Odjíždím do ráje

Aktuální tipy na tripyPosledních pár dní před dovolenou bylo dost hektických a času se vůbec nedostávalo. Dokonce ani na to, abych zabrouzdal na nějaké stránky s aktuálními tipy na akce, které se v příštích pár dnech budou dít v Českém ráji a okolí — budeme v penzionu Lika v Úhlejově (okres Jičín). Pokud máte někdo chuť a čas, zkuste na internetu tyto informace najít a napište mi je prosím do komentářů. Budu mít s sebou PDA s mobilním připojením, takže se ke svému blogu dostanu. Předem díky.

11 thoughts on “Odjíždím do ráje

  1. Nove objeveny hrob Rumcajze s Mankou, asi pet kilometru na sever od lesa Raholce, coz je asi sest a pul minuty rychlim autem od Jicina (pul hodiny tvojim autem), by mohla byt krasna vzdelavaci zastavka. Neve otevrene muzeum je provozavano pravnuky slavneho Cipiska – rodinou Ladi Vizka (chybou opileho kronikare nam za reprezentaci Cipisek nekopal). Dozvis se jak vlastne Rumcajz prisel na jmeno Cipisek…porad se nemohl vzpamatovat, ze Rakousko-uherske urady zabraly prosperujici cihlarnu Cement I PISEK atd. Opravdu poucna zastavka!!!

  2. OSTATKYTome K, ty jsi nachcanej (nebo zhulenej). Opravdu si myslíš, že rodina pana Bittnera bude nosit kytky na hrob těch dvou "narušitelů" pořádku. Ani urna se zpopelněnými ostatky v tebou zmíněném muzeu nemůže být pro Klárku povzbudivá. Chtěl slyšet něco jako … můžeš se projít krásným údolím Plakánek, kde je spousta rostlinek a chrobáků, přičemž dojdeš neméně krásnému hradu Kost. Rovněž procházka po Prachovských skalách se závěrečnou "pivní" tečkou není k zahození. Frau Bittnerová zřejmě přivítá vlažný fén pro své kadeře na zřícenině Trosky (na Babě to fouká víc). Finálně mohu nabídnout "Týden pohádek v Jičíně", ale to musíte vydržet do konce léta (pokud bude potřeba, pošlu pár desítek tisíc / netuším, kolik máš na kreditce).

  3. Cestovatelský deník IITom K si myslí, že když strávil tři dny v kempu v Arizoně, že sežral všechnu cestovatelskou moudrost světa. To langusta byl navíc až v Mexiku, ale domovinu zná také výborně. A právě zrovna dnes jsme byli v údolí Plakánek, v mučírně hradu Kost a na obou věžích zříceniny Trosky.

  4. Český RájV tom Českém Ráji se přimlouvám rozhodně za návštěvu Prachovských skal – když je vedro tak tam je příjemný chládek. Po občersvení na turistické chatě si můžete skočit na koupaliště Plakánek – je v lese, čistá voda. Nezapomenout na návštěvu zámku Hrubá Skála (vylézt na věž je nutnost), odtud pěšky na Valdštejn. No a když už bydlíte tak daleko na východ tak si rozhodně sjeďte do ZOO ve Dvoře Králové, Lázně Bělohrad jsou cestou, mají tam hezké náměstí a dobrou cukrárnu 🙂 Trochu delší výlet je do Liberce – Aquapark, další ZOO, hezká botanická zahrada (jeseteři proplouvající nad hlavou jsou fakt zážitek). Ještě připadá v úvahu výlet do České Skalice – vodní nádrž Rozkoš, Babiččino údolí, o kus dál v broumovském výběžku Teplice nad Metují a úžasné Teplické skály… no je tam toho hodně, na jednu dovolenou ažaž. Tak ať vám přeje počasí

  5. Cestovatelský deník IIIDnes jsme po dvou letech opět zavítali do Safari ve Dvoře Králové. Potěšilo mě, že si na mě mnohá zvířátka ještě pamatovala.

  6. Jestli chceš cestovat ještě dál, tak doporučuji Pravčickou bránu, je to tak na půl cesty mezi Jičínem a Chomutovem (129.46 km, 1 hod. 42 min.) a pak se stav doma jestli tě někdo nevybral, když si se prásk, že máš volnej bejvák. J:-)

  7. šokyzatím co se údajně Laco nachází v Českém ráji, my jsme při zdolávání Orlických hor, konkrétně Deštného v O.H., zjistili uplně něco jiného… A sice, že Lacovo "eseróčko" stihlo během roku své existence expandovat do Východních Čech. Narozdíl od jeho exchlebodárce, který si stačil koupit jen nové služební auto.. Důkaz o tom sice uvidí jen Laco ale my, investigativní bikeři, víme Na vlastní oči, že je tomu opravdu tak..

  8. tipy na tripypokud stojíš o pořádný trip, navštiv nějakou párty (festiválek) v okolí a zakup si "papírek". Poté Tě čeká zaručeně extra trip. Následky neznáme, nemáme vyzkoušeno.

  9. Cestovatelský deník IVTento příspěvek již píšu z domova. Za včerejšek ještě dlužím info o návštěvě Babiččina údolí a zámku v Ratibořicích. Největším zážitkem byla velmi stará průvodkyně, která měla na pravé tváři jizvu ve tvaru písmene T (příznivci DJC již vědí).

    Jdu se utápět v podovolenkové deprézi…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *