Nejlepší restaurace v Chomutově

Až na pár drobnostíCelý rok jsme chodili na obědy většinou do Restaurace u Bobra, ale poslední dobou už nám docházela trpělivost s personálem, a tak jsme uvítali znovuotevření Restaurace Svatý Lukáš (pod chomutovským gymnáziem), která je od naší kanceláře co by kamenem dohodil. Byli jsme tam koncem minulého týdne poprvé a stále se nestačíme divit.

Kuchyně je výborná, mezi „hotovkami“ najdete řadu neotřelých jídel (zapomeňte na obvyklý „guláš se šesti“), do menu za 69 Kč si můžete nakombinovat polévku s hlavním jídlem dle libosti, a když si náhodou menu nedáte, může se stát, že moučník dostanete zdarma jako pozornost podniku. Zdarma v každém případě dostanete džbánek s ledovým čajem. Málokde se také vidí, že káva je servírována se sklenicí vody a mléko se nalévá z porcelánové kravičky. Ke kávě se nyní zdarma podává bábovka. Výborným nápadem jsou také domácí houstičky k polévce. Taky zdarma. A to je polévka za pouhých 13 Kč. Z denního tisku je v nabídce MF DNES, Blesk a Deník Chomutovska.

Negativem je, že se v podniku přes oběd kouří (ale prý nám v případě potřeby poskytnou azyl v nekuřáckém salónku). Zapracovat by provozovatel restaurace měl také na podobě internetových stránek, které jsou přímo tragické. Možnost stažení jídelního lístku ve Wordu je pro mě pouze nouzové řešení (a ani to zatím nefunguje), aktuální jídelníček chci číst přímo na stránkách. Jen doufám, že se zlepšením internetových služeb se nezhorší služby v restauraci. To by mě hodně mrzelo, neboť na lepší restauraci jsem v Chomutově zatím nenarazil.

Restaurace Lukáš v Chomutově

14 thoughts on “Nejlepší restaurace v Chomutově

  1. Re: ChuťovkyJeště jsem se nerozhodl. To je totiž zítřejší jídelní lístek. Ale asi půjdu do hjkfkjfj. Jen si to dám médium, protože je to ostrý skoro jako ewduwfd, které jsem minule musel spláchnout dvojitým dwewclc.

  2. kourenipromin, ale co je divne na tom, ze maji mistnost pro kuraky i nekuraky? to prece svedi o maximalni toleranci ne?

    btw: jako majitel firmy si muzes sam spocitat, jak dlouho bude fungovat firma co dava "babovicky" "housticky" atd zdarma…

    nebo jinak, kdyby to cele stalo 80, 90, 100? prestanes tam chodit?

  3. Re: koureniNo mně spíš vadí to, že já jako nekuřák bych se měl zajímat o to, kde je místnost pro nekuřáky. V době oběda by snad mělo být automatické, že se v hospodě nekouří.

  4. S tím kouřením, si myslím, že opravdu během oběda by to nemělo být… A je jedno, jestli je tam nekuřácký salonek…

  5. V tomto ohledu mam nehraději Barrandovský bar Trilobit. Klasický zakouřený bárek kde se lze i naobědvat a komu se to nelíbí, může jít na črstvý vzduch na zahrádku :)))

  6. Ten chomutov bude asi pěkná díra. Mimochodem jak jsi zjistil to s těma bobrama servírek? To ses jich zeptal?

    Co se týče kouření v restauracích, mám na to kapitalistický názor: ať rozhodne trh.
    Některými lobistickými skupinami rozšiřované fámě, že nekuřácké hospody vydělávají víc, ani trochu nevěřím. Myslím, že málokdo rozumí tomuto trhu lépe, než sami provozní.

  7. Restaurace Svatý Lukáš v Chomutově dávala moučníky jako pozornost už při jejím prvním otevření, někdy před cca sedmi lety. V tomto je to skutečně jediná. A s tím kouřením… těžko si pochutnám na jídle, když mi kuřák od vedlejšího stolu "bání" pod nos. To se skutečně nedá. Dříve se v restauracích věšely na stěny cedele: " V době podávání obědů od 11 do 14 hod. nekouřit". Dnes už je nenajdete snad nikde. Uvítala bych alespoň místa pro nekuřáky.

  8. já se nejspíš štamgastemnestanu ale jsem rád, že existují restaurace, kde se o zákazníka pečuje nad míru "povinností".. Prostě drobnosti jako moučník atd. potěší už jen z principu.
    jen mám obavy aby na domácí houstičky v polévce nedojeli, jestli na ně nemají atest. 🙂
    To Marts: a v zimě si také půjdeš dát oběd na zahrádku? :-))
    Kouření je prachsprostá závislost a nevím proč by měla obtěžovat ostatní, nezávislé, či závislé jinak. Já třeba nikoho neobtěžuji závislostí na sportu.

  9. S tím kouřením….to je pravda, že by se nemuselo v době oběda kouřit…..to snad vydrží i kuřák ne? A k tý restauraci Bobr….to je fakt mazec-ještě, že jsme tam přestali chodit a dal si nám tip na Lukáše :-)dík

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *