Největší kulturní zážitek

Jak hraje „stará dáma“Paní Hana Hegerová promine. Mezititulek je jen oslím můstkem mezi v poslední době zde hojně prezentovanými fotbalovými tématy a navýsost kvalitní hudební produkcí, u které jsem měl včera to štěstí být. Zatímco koncert Hany Hegerová a Dana Bárty ve Státní opeře jsem prošvihl, na sólové představení první dámy českého šansonu jsem do chomutovského divadla ještě dva lístky sehnal.

Upřímně, těšil jsem se hlavně na výborné jazzmany, kteří zpěvačku doprovázejí — kontrabasistu Roberta Balzara jsem viděl loni na koncertě Dana Bárty a pány Františka Kopa, Zdeňka Fišera a Petra Maláska mám naposlouchané. Vidět a slyšet naživo Hanu Hegerovou ale překonalo všechna moje očekávání. Po dlouhé době jsem byl na koncertě, na kterém se při produkci nestojí a teď už vím proč. Hned první okamžiky koncertu by vás totiž stejně posadily na zadek. A také byste si nemohli vychutnat několikaminutové „standing ovation“.

Ale úplně poprvé v životě se mi stalo, že jsem se na koncertě chvíli od srdce smál a chvíli plakal dojetím.

0 thoughts on “Největší kulturní zážitek

  1. Největší kulturní zážitekLaco,ještě se v životě nabrečíš a napláčeš.Jde jen o to,aby sis uměl vybrat z toho to pozitivní.A proto se směj a breč až se budou hory zelenat a neboj se toho.Pláče celý národ ale většinou doma do polštáře.W.

  2. to wikiDíky za názor, ale je to těžké nestydět se na veřejnosti za slzy. Naštěstí v divadle byla tma 😉

  3. Koncert paní Farkašové byl pěkný. Ale nevím, proč jsi měl kolem ramen českou vlajku a zhruba v polovině koncertu jsi skandoval "Ještě jeden!", "Ještě jeden!"

  4. to VankeltJe vidět, žes přišel na koncert až po úvodním hvizdu. Zpočátku jsem měl totiž kolem ramen vlajku Juventusu, protože mi doma řekli, že jdeme na koncert "Staré dámy". To taky vysvětluje, proč jsem měl celou dobu na sobě dres Pavla Nedvěda. Byl jsem taky překvapen, že ač mančaft na pódiu byl plný sólistů a na hrotu operovala ženská, podařilo se jim diváky několikrát přimět k potlesku na otevřené divadelní scéně.

  5. Začínáš být trochu sentimentální. Já brečím i na veřejnosti a nestydím se za to. City se mají větrat,jinak by se v tobě nastřádaly a potom bys provedl nějaký malér. Třeba bys počal 3.světovou… Věřím,že koncert byl fajn, ale ten druhý lístek nebyl pro mě?

  6. to Evička tričkoTo se ti to bulí na veřejnosti, když jseš ženská. To je furt samá rovnoprávnost, ale brečícího chlapa jsem na veřejnosti ještě neviděl. Jo a na to, že jsem mohl vzít lístek ještě i pro Tebe, jsem si vzpomněl až druhý den dopoledne, kdy jsem byl v divadle znovu. Tentokrát na Michalovi z Kouzelné školky. Ale záhy mě ta myšlenka opustila bo mladých hezkých maminek tam bylo stejně dost.

  7. Evička TričkoPlakat mužeš jak dlouho chceš a kde chceš
    ale lístek si holt budeš muset koupit asi sama.Ale měl bych jednu radu,skoč si do parku a jestli to ještě neuklidili můžeš si jich nazbírat třeba celou nůši.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *