Vážená Česká televize,

chci zpátky Studio Kamarád. Děkuji.
Tatínku, mně už se Pohádková půda moc nelíbí, oznámila mi dnes Klárka.

Jako dítě jsem si nedělní ráno neuměl představit bez Studia Kamarád. Kromě pohádek a seriálů jsem se těšil na Jů a Hele, Mufa, Harryho Šoumena a také na „dospěláckého“ průvodce pořadem Jirku Chalupu. Stejně jako pro mě navždy zůstane nedělní pořad Studiem Kamarád, pro Klárku tento pořad stále zůstává Pohádkovou půdou, i když už se dávno takto nejmenuje. Nerozumím tomu, proč veřejnoprávní televize dělá dětem v hlavě zmatek neustálou změnou názvu pořadu — kromě již zmíněné Pohádkové půdy se ranní blok jmenoval třeba také Edův pohádkový balík, Pohádková neděle a současný název pořadu je Hřiště 7. Ještě častěji než názvy se střídají průvodci pořadu.

Vážená Česká televize, chci zpátky Studio Kamarád. Už ne pro sebe, ale pro své děti. Děkuji.

15 thoughts on “Vážená Česká televize,

  1. Je to preci..…dynamicka televize a nejaky „cool“ programovy reditel musi menit nazev, aby tu dynamicnost kazdy poznal na prvni pohled do programu 🙂

  2. to JirkaŘekl bych, že Vega a Magion byly na sklonku socialismu JEDINÉ pořady pro děti. Jejich největším úspěchem bylo uvedení několika dílů Toma a Jerryho. Jo a pak tu vlastně ještě byla sobotní Vlaštovka, na kterou si vždy vzpomenu ve chvíli, kdy se dívám na Marcelu Augustovou z Televizních novin (nebo jak se vlastně dnes jmenují zprávy na ČT1).

  3. Onoje to asi taky o osobnostech a lidech, kteri to delaji. Studio Kamarad nemelo temer zadnou konkurenci, ale jak se dnes vyrovnat s privalem pohadkovych „osobnosti“ a trendu ze zahranici? To pak i ten Muf vypada v porovnani se zaricima figurkama, napr. od Pixaru, dost vypelichane 😉

  4. Také jsem si vzpomněl na nedělní dopoledne strávená u Studia Kamarád. Ani nevím co místo toho dnes ČT vysílá. Nedávno jsem si zapnul TV a běžel tam nějaký dětský kreslený seriál, ale už to není jako dřív Krteček, Maxipes Fík nebo Králici z klobouku ale samé sci-fi příšery, laserové zbraně, teleporty … no jo jiná doba 🙂

  5. to RostislavJe dobré dítě přesvědčit, aby zapomnělo na to, že v neděli ráno existuje něco jako TV Nova. Na ČT1 se podobné zhovadilosti o kterých píšeš naštěstí nevyskytují. Nejbrutálnější akce jsou tam v seriálu Potkali se u Kolína (Pane, pojďte si hrát).

  6. Nostalgické okénkoVy mi mluvíte přímo z duše. Když jsem byl kluk, v Út bylo podvečerní studio Kamarád, ve St Vega, ve Čt Magion. Když jsem přišel ze školy, bylo téměř vždy na co koukat. A dnes? Většina pořadů uváděná v televizích je založená na nějakém zločinu. Na ČT se čím dál více objevují politicky-propagační pořady, obv¨zvláště jednostranně propagující EU, nebo glorifikující vojenské činy USA. A seriály na kterých jsme vyrůstali? Dětské filmy a seriály natočené v ČSSR jdou v Německu nebo v severských zemích častěji, než v zemi jejich původu. V podstatě se u nás vysílá jen malý okruh těchto pořadů stále dokola a zbytek leží v archívu. Znamená to, že v ČT řádí cenzura, která určuje na co se smí divák koukat? Já se ptám: Kde udělali soudruzí z ČT chybu???

  7. Já myslím že si trochu nerozumíme – předpokládám že Laco (potažmo jeho holčička) reaguje na „styl“ moderátorů pohádek (nikoliv na pohádky samotné).

    Mám skoro čtyřletýho syna, takže ten vývoj sleduju taky – zatímco před několika lety byli v roli moderátorů zvířátka (jůheláci) doplněni „rozumným moderátorem“, dnes se čt snaží dělat vše moderně.
    Proto se ve studiu kamarád můžeme setkat s těmahle úchylákama. Nejsem příznivcem TV ideálu krásy (na obrazovku můžou jen geneticky dokalí lidé, nebo ti co investovali alespoň 200T do plastické chirurgie), ale třeba arnošt (jeden z moderátorů hřiště7) se nejen podobá těm lidem co prohlížej panelákový popelnice, ale řekl bych že i stejně moderuje. Zajímalo by mě, jaký kliky dosazujou do TV tyhle perverzity, když existuje hafo zkušených a kvalitních moderátorů.

    BTW – ještě šílenější je pořad jménem kouzelná školka (běží po-čt od 16h), kde si přijdou na své gerontofilové. Pokud člověk nemá štěští a nenatrefí na majdu nebo michala, vyděsí ho děda lubin (pořád vykřikuje něco o mláďátkách) nebo babička libuška – ta se při moderování tak třásla a potácela, že jsem se zvědavostí čekal, zda zkolabuje přímo ve studiu (a jelikož ji nahradila jitka molavcová, zřejmě se tak stalo).

  8. jen pro pořádek – nemám nic proti starým lidem – ale nepřijde mi rozumné je dosazovat do pozic, kde díky svým handicapům působí komicky až nechutně.

  9. to Petr K.Musim se ohradit proti kritice Kouzelne skolky. Muj 3 lety syn ji zboznuje a urcite nejen kvuli pohadkam. Ano, Michal a Majda jsou skveli, ale deti maji i babicky a dedy a ty v tomto poradu myslim velmi dobre ztvarnuji prave deda Lubin s babiskou Libuskou. Je pravda, ze jejich styl je dost jiny nez u jejich mladsich kolegu, presto si myslim ze do tohoto poradu patri.

  10. Nemám nic proti babičkám a dědečkům. Naopak – myslím že děti by se měli naučit rozvážnosti od stáří, protože od nás poděsů to nepochytí.

    Ale aby člověk pochopil o čem mluví, musí se na ně chvíli pozorně dívat. U babičky libušky už je to pasé, ale i děda lubin stojí za shlédnutí.
    Můj syn má oba dědečky, já jsem měl také dědečka, znám desítky dědečků, ale nikdo z nich se nechová jako pitomec a nevykřikuje „vy moje mláďátka…“.
    Snahu o stupidní extravaganci chápu (a toleruju) u kateřiny hromdochrachové (ze snídaně s nohou), ale v pořadu pro normální děti očekávám normálního dědečka.
    BTW – babičku libušku nahradila o pár let mladší babička jitka a je to změna o 1000% k lepšímu…

  11. hriste7kdyz v hristi7 rikaji adresu neztiham adresu napiste mi ji prosim na muj mejl napiste mi tu adresu do5 dnu dekuji

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *