Doba ledová 2 – Obleva

Doba ledová je doba ledováDoba ledová byla pro mě v roce 2002 zjevením. Byl to první CGI animák, který mě ohromil nejen kvalitní animací, ale také silným příběhem a vtipem. Od té doby jsem viděl několik dalších podobných filmů (Hledá se Nemo, Úžasňákovi, Roboti, Madagaskar), ale první příběh Mannyho, Sida a Diega pro mě stále zůstává klasikou. A ani při čekání v dlouhé frontě na lístky jsem si včera odpoledne nedělal iluze o tom, že by druhý díl Doby ledové mohl ohrozit postavení prvního dílu Shreka, kterého zatím považuji za nejlepší animovaný film všech dob.

Nemýlil jsem se. I přes tři nové hrdiny filmu chybí příběh, všichni prostě jen někam putují. Narozdíl od jedničky se navíc charaktery postav nijak nevyvíjejí a dojemný konec se také nekonal. Soudě podle Klárky tohle ale dětem vůbec vadit nebude. Ti naopak uvítají, že přibylo akčních scén a veverky. Ta ostatně spolehlivě pobaví i dospělé diváky.

0 thoughts on “Doba ledová 2 – Obleva

  1. Veverka a tučňáciMožná by nebylo marný, kdyby ve třetím pokračování Doby ledové vystupovala jen veverka a tučňáci z Madagaskaru.

  2. madagaskar mě příjemně překvapil. Čekal jsem americký akční počin, plný šíleného dobrodružství nějakých zvířat ze zoo, ale musim přiznat, že to bylo docela vtipný a Lemuři to hráli vážně výborně…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *