Jak vyhodit oknem deset milionů

Odstrašující televizní reklamaNedávno proběhla médii informace, že Ministerstvo informatiky připravuje reklamní kampaň na podporu internetového Portálu veřejné správy za deset milionů korun. Pokud televizní reklamu propagující zmíněný portál nechcete odchytávat v bloku reklam na umělá sladidla a nízkotučné jogurty, stáhněte si onen televizní spot (MPG, 1,8 MB) přímo ze stránek portálu.

Autorům reklamy se povedlo přesně vystihnout pocity člověka, který zoufale bloudí internetovými stránkami portálu. Co na tom, že to mysleli jinak. Absurdnost spotu vrcholí ve chvíli, kdy se má divák dozvědět adresu onoho báječného webu, který by mu měl v orientaci na úřadech pomoci. V zobrazené adrese www.portal.gov.cz se zvýrazní matoucí portal.gov a hlas v reklamě vše završí hláškou „Portálgof – vaše nejrychlejší cesta na úřad“.

Nemělo ministerstvo raději pro portál zaregistrovat doménu kocour.gov? Lépe by to znělo a bylo by to trefnější.

6 thoughts on “Jak vyhodit oknem deset milionů

  1. ZMeteníMě se spíš zdá, že ty úřady jsou tak zmatený všechny, takže se to při vůli a výkonnosti úředníků nedá zpřehlednit ani na netu.

  2. pokud nekdy v budoucnu bude ortal opravdu fungovat (myslim tim napojeni na datebaze vsech statnich uradu a instituci), budu jej pouzivat i kdyby byl treba na adrese http://www.portal.gov.er.me.nt.zde.cz. Do te doby i kdyby ta adresa byla super srozmitelna a jasne logicka, to nema smysl.

  3. príma stránka … když jsem skočil na validátor, tak mi to málem zaseklo počítač … kdypak začnou dělat stránky pro všechny uživatele – tzn – i pro ty, co nepoužívají MSIE?

  4. hmmnebylo by to spíš lepší jako upoutávka na soutěž pro děti odehrávající se na čt 1, Bludiště?

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *