Beta.mapy.cz jsou sexy

Je internet rájem šmíráků?Koncem ledna začal Seznam testovat betaverzi nového mapového serveru. Jen málokterá beta se však setká s takovým zájmem laické veřejnosti jako nové mapy. Minulý týden jsem dostal několik e-mailů s upozorněním na novou aplikaci od lidí, kteří se o internetové novinky jinak vůbec nezajímají a výraz beta.mapy.cz patří mezi nejvyhledávanější výrazy současnosti. Přitom Seznam nevymyslel nic převratného. Naopak. Ortofotomapy České republiky jsou již delší dobu k mání v mapové části Portálu veřejné správy a inspiraci při vytváření webového rozhraní pro svojí službu Seznam čerpal na Google Maps. Obrovskou přidanou hodnotou jsou však letecké snímky ve vysoké kvalitě, které činí novou službu velmi přitažlivou.

Přemýšlel jsem o tom, co je tak lákavé vidět prakticky libovolný kout naší země z ptačí perspektivy. Je určitě zajímavé prohlížet si letecké snímky míst, která jste někdy v minulosti navštívili nebo se naopak navštívit chystáte. Praktické využití se nabízí třeba při výběru lokality pro stavbu domu. Troufám si však tvrdit, že nemalou měrou se na popularitě nových map od Seznamu zasloužila obyčejná lidská touha podívat se sousedovi přes plot. Ne náhodou se minulý rok stal největším internetovým tahákem web šmírácké reality show.

0 thoughts on “Beta.mapy.cz jsou sexy

  1. No nevím Laco, existuje tisíc mnohem jednodušších způsobu, jak „šmírovat“ souseda 🙂
    Snímky mají kvalitní rozlišení, ale na šmírování to moc není 🙂

  2. Safari není podporovánoTak Safari prý zatím není podporováno. Nechodí to kvůli JavaScriptu. V Caminu to funguje. Podklady jsou, pravda, o něco detailnější, než v Google Earth.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *