Dovolená v Chorvatsku

Jaké máte zkušenosti?Letošní dovolenou bych s rodinou rád strávil v Chorvatsku. Kvůli malým dětem bych preferoval písčité pláže, ubytování bych si představoval v apartmánu, doprava bude po vlastní ose. V Chorvatsku (ani dříve v Jugoslávii) jsem nikdy nebyl, proto předem děkuji za vaše tipy, postřehy a zkušenosti.

10 thoughts on “Dovolená v Chorvatsku

  1. GradacJá byl v Gradacu, je to poslední městečko na Makarské riviéře. V létě je tam spousta čechů, ale průzračné moře to bohatě vynahrazuje. Jen tam jsou kamenité (oblázkové) pláže. Ale moje kamarádka byla loni v Černé hoře a říkala, že to je lepší jak celé Chorvatsko, a ta jezdila do Ch. skoro každý rok… Jinak já asi nejvíc preferuji Řecko, obzvlášť polo. Lefkada, město Vasiliki Ponti, kde je moře trošku špinavější, ale dětem to nevadí a navíc je budete mít pořád pod dohledem, protože pláž (ne ta u centra) je skoro prázdná a moře je i 100-200m od břehu po kolena.
    Kvůli lepšímu koupání je dobrý výlet na pláže Porto Katsiki a Egremni, pro denní dojídění je super Agiofili, lodním taxíkem za 4E 10min, nebo pěšky 30min. Ale pak jste v modré laguně 😉

  2. Chorvatky a ChorvatskoMe zkusenosti z roku 2003: Chorvatky nejsou vubec vysoke, vetsina z nich meri kolem 160-170 cm, pricemz ta vyska 1,6m podle me prevazuje.

    Jsou to podnikatele – a z Cechu maji dobre penize, navenek se chovaji velmi pratelsky a otevrene, ale, jde jim jen o penize.

    Maji nas za sexualni turisty, Chorvati jdou po Ceskach a Chorvatky jsou docela chladne, co jsem tak zjistil od jinych, s turisty se Chorvatky moc „nekamaradi“, Chorvati moc anglictinu neznaj, ale cesky umi celkem dobre a tech par slov v chorvatstine se da naucit.

    Neptejte se jich moc na valku v devadesatych letech, spousta lidi tam v ni ztratila hodne svych kamaradu, atd.

    Bacha na oblasti, kde jsou obrazky naslapnych min.

    V Chorvatsku je docela draho, ale to pochopis Laco az tam budes. Nepitelny pivko za 90 Kc, kopecek zmrzliny za 20-30 Kc…

  3. OBLÁZKY2x POREČ (ISTRIE) … moc hezké město (obzvlášť večer u piva) / pláže beton + oblázky = nic pro děti; 1x BRELA (MAKARSKÁ RIVIERA) … děsně do kopce (pod horami) / super čisté moře / oblázková pláž. Pokud si chceš za každou cenu vylepšit své skóre na palubním počítači, tak zásadně dolů směr MAKARSKÁ … dle fotografií bude O.K. město DUBROVNIK (resp. okolí) nebo BAŠKA VODA. V každém případě horko těžko seženeš písčitou PLAYA. Shodný problém jsem řešil někdy před dvěma lety a nakonec z toho byl ZAKYNTHOS a potom KORFU (letos chystáme KYPR). ŘECKO nikdy nezklame – ceny nižší, příjemnější prostředí, písečné PLAYA, příslib lepšího počasí atd. No, závěrem shrnu – OBLÁZKY nebo GARÁŽ.

  4. to LangustaNašel jsem si hezkou zábavu na nedělní večer. Zatím jsem docestoval na konec dálnice u Splitu, odkud je jen kousek do Omiše, kde se u písečných pláží nachází spousta apartmánových domů. Teď se zrovna rozhlížím po Ville Sunce (http://www.ubytovanivchorvatsku.cz/omis/villa-sunce-duce/), která vypadá celkem dobře, je kousek od moře, ceny příjemné a pan domácí Ivan Skarica navíc mluví česky.

  5. OmišV Omiši jsem byl loni koncem srpna, je to pěkné, historické město.
    Písečná pláž je tam jedna veliká, byla ale hodně plná, takže jsme chodili raději na menší, oblázkové, kde bylo i čistší moře.
    Jinak v Omiši bylo docela levněji než v jiných částech Makarské riviéry, např. točené pivo kolem 10 kun, opravdu vynikajici zmrzlina 4 kuny (takže žádných 90, respektive 20-30 korun). Za dobrou cenu a kvalitní tam dělali i pizzu.
    Bydleli jsme v domku kousek na kopci, čisté, domácí ubytování s lahví rakije na uvítanou a na cestu 🙂

  6. ChorvatskoJezdím do Chorvatska už 5 let a nemměnil bych.Prostě nádhera za přijatelnou cenu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *