Mistři!

Špatně načasovaný pořad v České televiziV neděli večer jsem se díval na prvotinu Marka Najbrta Mistři. Syrová černá tragikomedie pojednávala o zoufalých obyvatelích zapomenuté vesnice kdesi v Sudetech, jejichž zpackané životy se zúžily pouze na chlastání, žabomyší války a především sledování hokejového mistrovství. Film měl svojí autentičností leckdy velmi blízko k dokumentu a musím říct, že mi běhal mráz po zádech, když jsem si uvědomil, že i takoví lidé mají volební právo.

Ale nechápu, proč Česká televize tento film zařadila v čase, kdy se na druhém programu hrál zápas hokejového mistrovství Česko-Kanada a sebrala tak šanci divákům, kteří se v onom filmu mohli poznat.

0 thoughts on “Mistři!

  1. KOTEL… to byl dokument. S tím volebním právem mám jednu. Co takhle KOTEL na NOVĚ. Kdysi tento pořad běžel a po několika letmých dílech jsem se nestačil divit. Mnoho staříků málem umřelo přímo ve studiu, sliny létaly vzduchem a takovou koncentraci koktavých lidí jsem také jinde neviděl.

  2. Ahoj Laco,nedělní hokej byl opravdovou podívanou, nejen pro muže. Mistři mě zaujali už v ukázkách na nedělní večer. Ale přednost jsme jim nedali, protože vidět rozchlastané debily, kteří mají ideály nízko při zemi jsem opravdu nechtěla.Muselo to být ale opravdu hodně skutečné. Nechci si připomínat realitu současných vesnických hospod, chci se v neděli večer pobavit. A hokejisti pobavili ten večer i naše malé děti. Ahoj

  3. to evička:Jak by sis mohla připomínat realitu vesnických hospod, když hledíš na bednu ? Leda že bys tam hledala ty ideály.

  4. to Evička Tričko…. no, to opravdu muselo být hodně, hodně skutečné. Dneska jsem totiž potkal LACA a celý se chvěl. Jinak je pravda, že hokejisti dokážou pobavit. My jsme se minule i s dětmi řehnili ještě druhý den ráno.

  5. naši hokejistiJá už se nesměju, ale bohužel ani nepláču. Mě už je to jedno …. kokoti.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *