Je navigace do auta fenomén?

Nový web o navigaci
Před pár dny jsem zveřejnil své první zkušenosti s navigací do auta TomTom. Ten samý den byl spuštěn web Navigovat.cz, jehož tvůrci slibují psát o všem co s navigací souvisí (navigační systémy do auta, navigátory pro turistiku a cyklistiku, digitální mapy apod.). Nový magazín vznikl jako samostatná odnož známého magazínu o mobilní technice Mobilmania.cz, kde se články o navigaci objevují již delší dobu.
Jízda s navigací mě baví. Fascinuje mě, že mám neustále přehled o tom, kde se právě nacházím, jak daleko je nejbližší odbočka a jaká vzdálenost mi zbývá do cíle. Právě proto navigaci považuji především za hračku, na masové rozšíření si tyto systémy zatím počkají. Bláznů jako já, kterým nevadí relativní složitost propojování PDA s GPS receiverem, výrazně nepřibude. Trendem bude spíše prodej jednoúčelových zařízení, která časem stlačí cenu navigačních systémů napevno montovaných do aut. Zájem o navigaci se také zvýší zprovozněním systému RDS-TMC (šíření dopravních informací v rámci rádiového vysílání v FM pásmu s použitím technologie RDS), který je u nás zatím jen ve zkušebním provozu.
Otázkou ale zůstává, zda v té době bude mít u nás kvůli přísnému bodovému systému řidičský průkaz ještě někdo jiný než jen traktoristé, kteří navíc na to své pole trefí vždycky.

0 thoughts on “Je navigace do auta fenomén?

  1. Na co?Na co je GPS navigace? Lepší je papírová mapa 🙂 a ještě lepší je, se nějaké hezké slečny zeptat na cestu..

  2. navigace je „trend“. v egyptě jsme vyzkoušeli výhody navigace do ruky, u taxikářů vidím navigaci do auta – je to rozhodně příjemné a stále víc to ukazuje, jak se budou jednotlivá zařízení propojovat

    ad bodový systém: až na pár histerických reakcí žádné výsledky nemůžou být vidět. zrušit to mi přijde jako signál, že lidé tady vědomě porušují zákony a my s tím souhlasíme. když nám někdo vykrade auto, je to nevhodné porušení zákona, když jedeme stovkou přes vesnici, je to snad vhodné porušení?

  3. BÉDA…. LACO, u MÁNTFÍLDU vycáluješ na dřevo 6.000 korun a dostaneš za ně horkský kolo + NAVIGACI. Jejich model žádný složitý propojování nepotřebuje a maká na zapnutí – je to špička. Takže jaká složitost?

  4. to zwířeMáš pravdu ZWÍŘE. Teď již není cesty zpět krom toho, že by ti magoři měli ubrat na plynu a zjemnit bodování jednotlivých přestupků. Jinak budeme všichni bez „papírů“. S tím musíš souhlasit, protože jinak jseš u mne TRABANŤÁK. Ale tutovej!!! …. a potom nevím, o jakém vykradení hovoříš. (Mimo jiné bych rád věděl, jaký je tvůj názor na výši „trestů“ za vykradení auta vs. 100 km/hod v obci za pár bodů.)

  5. to langustaVidíš, na Béďu jsem zapomněl. Ten na popularizaci navigačních systémů pracuje stejně usilovně jako na propagaci nápojových automatů na vodu. Béďa Trávníček jednou vstoupí do učebnic!

  6. za krádeže bych klidně sekal ruce, by si to smažky rozmyslely
    já fakt nechápu, co vám přijde sexy na porušování předpisů? já rád jezdím rychle, ale až na některá místa, kde je nesmyslné rychlostní omezení je omezení prospěšné.
    spíš můžeme diskutovat, jakou rychlostí se má jezdit v obci, zda jsou správně umístěné znaky omezující rychlost, zda se má rychlostní omezení vztahovat na obec nebo zastavenou část, jestli se má na rychlostních cestách ve městě zvýšit rychlostní limit…
    které přestupky jsou podle tebe špatně bodované?

  7. navino a není náhodou cokoliv přidělané na čelním skle, vyjma zpětného zrcátka, zakázané?
    ale je fakt, že navigace je bezva, užitečná a ještě pobaví.. 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *