Zábavní park Belantis

Návyková zábava


V pátek jsme s Klárkou, švagrem a neteří vyrazili do zábavního parku Belantis u Lipska. Jak se záhy ukázalo, první atrakce nás čekala už na hranicích, kde se nás německý celník zeptal, kam jedeme. A protože neumím německy říct „Co je vám, himmelhergot, do toho“, jen jsem suše oznámil cíl naší cesty. Poté jsem obdržel mapku s trasou objížďky Marienbergu, který byl pro průjezd uzavřený z důvodu „Tag der Sachsen“. Těžké mraky navíc hrozily tím, že nějakou vodní atrakci absolvujeme již cestou. Mraky ale naštěstí zmizely zároveň s trampotami spojenými s objížďkou.

V zábavním parku je zábavy na celý den. Zapomeňte na kačery a řetízkové kolotoče z poutí putujících našimi městy. Některé atrakce jsem si vychutnal několikrát, na další jsem chvíli sbíral odvahu, na mnohé jsem ji nesebral vůbec. Už se ale těším na návštěvu dalšího parku, protože věřím, že se to s odvahou bude zlepšovat. Alespoň do té doby, než si můj žaludek postaví hlavu.

Belantis
Největším zážitkem pro všechny účastníky výpravy se stala horská dráha

0 thoughts on “Zábavní park Belantis

  1. to muf76Atrakce jsou zdarma, můžeš jít kolikrát chceš. Zaplatíš jen vstupné (dospělí něco kolem 18 Euro, děti 16 Euro). Dle mého to vyjde levněji než Matějská.

  2. Velmi slabéminulý týden jsem s rodinkou navštívil tento park. Upřímně však musím říct, že jsem byl dost zklamaný – málo atrakcí a velmi slabé. Celkově se park vůbec nedá srovnávat např. s Mirabelandií a vůbec bych mu neříkal zábavný park, ale spíš větší pouť. Vzhledem k tomu, že Belantis má již 5 let za sebou, očekával bych lépe upravené okolí jednotlivých atrakcí. Za ty kilometry strávené na dálnici to opravdu nestálo.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *