Císařský řez

Pravý význam


Možná to znáte sami. V dětství vám není jasný skutečný význam některého slova či slovního spojení, a tak si vytvoříte vlastní výklad. Dlouho jsem si například myslel, že císařský řez je nějaký moučník. Teď už vím, že je to jinak. V rádiu totiž dnes říkali, že zítra manželka mladšího syna císaře Akihita porodí miminko císařským řezem.

0 thoughts on “Císařský řez

  1. Tahle zpráva mě taky zaujala…nejdřív jsem podezíral zpravodaje,že se jedná o slovní hříčku – budoucí (snad – prý vymodlený) císař se narodí císařským řezem. Je to možná kouzlo „nechtěného“,ale povedlo se.

  2. jak to jeTakže Císařský den v Kadani není teda ve skutečnosti Císařským dnen? A ještě jedna věc mi pořád není jasná – z dětství, jak je to s tím čápem, nosí nebo nenosí ty děti? Brnku do rádia (ČR1).

  3. to ZZCísařský den je v pořádku. Jednou jsem tam byl a byl to fakt porod (šílená koncentrace lidí). Čáp děti nosí stále, sám jsem nedávno jednoho posílal na Kocandu. A souvislost tu je taky jasná. Zkus si několikrát rychle za sebou říkat ČAPÍ.

  4. Tys to téma věštil ne???Laco,ty si fakt borec….normálně jsi se trefil do černýho: „Japonské princezně Kiko se ve středu ráno narodil syn. Císařská rodina se tak dočkala mužského potomka. Očekávaný potomek mužského pohlaví přišel na svět císařským řezem“…nebo mi snad něco uniklo? T.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *