Fejti po česku

Kdože jako?


Vzpomínáš brácho, když v devadesátým sedmým dali Fejti na obal svý desky Masaryka? Češi jim leželi u nohou. Vím o tom svý, sám jsem byl v tom roce na jejich koncertě dvakrát. Na Brumlovce jsem na sebe nechal kapat pot ze stropu a v Trutnově díky nim tehdy padl návštěvnický rekord východočeského Woodstocku. Já vím, ty časy jsou pryč, ale crossover není mrtvej, stejně jako punk is not death. Jen se tomu prej dneska říká nu-metal. Jděte s těma škatulkama do háje, Rock&Pop už si pěknejch pár pátků nekupuju.

Prostě to tam buď je nebo není. A dnes to tam bylo. Byl jsem v kompaktárně a stalo se mi poprvý v životě, abych šel za prodavačem s otázkou, co to jako z těch repráků hraje. Chvíli jsem si totiž myslel, že se Fejti naučili zpívat česky. Třeba právě z lásky k tomu Masarykovi. Houbeles. Domů jsem si odnášel nový Post-It.

4 thoughts on “Fejti po česku

  1. to BugsleStarý Post-It jsem slyšel jen kdysi v Noci s Andělem, jejich prvotinu neznám. Ale novou desku poslouchám stále dokola a je fakt skvělá. Hutný kytarový spodek zůstal, ale možná přibylo melodičnosti. Yarda Helešic (ex Support Lesbiens) jako producent udělal svý, asi takhle nějak by zněli Saporti kdyby nešli vysloveně komerční cestou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *