Co nesmí chybět dokonalému webu?

Magazín Auto.cz po faceliftu


Můžete mít skvělý web. Kvalitní grafika podtržená výbornou přístupností a smysluplným obsahem však nemusí stačit. Dokonalý web musí mít DUCHA. Třeba jako můj oblíbený webzin Auto.cz, který se koncem minulého týdne objevil v nové podobě a s několika novými funkcemi. Mezi nejzásadnější patří čtenářské blogy a především videomagazín Roadlook TV, který dle mého názoru kvalitou videí překoná leckterý televizní automobilový magazín.

Zákulisní informace hovoří o tom, že videa se stříhají na čtyřprocesorovém Apple Power Mac G5 s profi softwarem Final Cut Studio a Motion. Nakoupená technika a software zatím přesáhly půl milionu korun a nákupy prý budou pokračovat. Že to nejsou vyhozené peníze se můžete přesvědčit třeba u videotestu Alfa Brera (obzvláště doporučuji pasáž s kufrem a následných pár desítek sekund).

4 thoughts on “Co nesmí chybět dokonalému webu?

  1. vzestup Auta.czAle že jim to trvalo…

    Pamatuju si na začátky tohohle webu – byla to banda sucharů, co neměli o netu ani ponětí. Tuším že jsem měl s jedním ze zakladatelů delší diskuzi na téma proč nechodím na Auto.cz – a podívejte se tam teď. Profi web, kterej nemůže ignorovat nikdo, kdo to myslí s autama vážně. Papírovejm časopisům ala SM a Atip to do budoucna moc nezávidím.

    Jediné co mi stále chybí je diskuze za testama…

  2. Kapital je poznatAuto.cz se mi taky moc zamlouva. Je to krasny priklad toho, ze zahranicni investor udela s webem velke veci (teda hlavne jeho penize 😉

  3. ad: kapitalNo kapitál je určitě důležitej, ale řek bych, že základem jsou autoři (a jejich nápady a šikovnost).
    Stačí si jen vzpomenout na Quick – tam měli „kapitálu“ že ho mohli přehazovat vidlema, ale průměrná inteligence tam oscilovala mezi houpacím koněm a naštvaným bobrem – a výsledek všichni znáte…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *